Melci cu rahat si miere

de Bucataras in Dulciuri, 1 Mai 2009 | 37379 vizualizari

 

Alina este fara discutie autoarea unor retete deosebite. Palarioarele cu mere sau Cufarul cu surprize si florea nebuna stau marturie. Incercati inca o propunere a Alinei:

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 50 gr zahar pudra
  • 600 gr faina
  • 2 pliculete Garant pentru aluaturi dospite de la Dr. Oetker
  • 150 gr margarina maestro
  • 250 ml lapte
  • 300 gr rahat
  • 100 gr miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu rahat si miere:

Trei galbenusuri se amesteca bine cu 100 gr margarina topita si racita. Se adauga zaharul pudra si 100 ml lapte, apoi faina amestecata cu pliculetele de garant. Se framanta bine adaugand si restul de lapte. Se lasa la dospit pentru 15-20 de minute.
Folosesc pentru prima data garantul pentru aluaturi dospite, dar s-a comportat excelent, aluatul a crescut foarte repede.
Se intinde apoi o foaie si se unge cu restul de margarina. Se impacheteaza si se intinde din nou o foaie dreptunghiulara. Se taie fasii de 2 degete grosime si se aseaza pe mijloc, pe lungime bucatele mici de rahat. Se preseaza marginile si se formeaza melcii rasucind fasiile.

Se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se coc la 180C pana se rumenesc frumos. Cand ii scoatem din cuptor, ii ungem asa fierbinti cu miere.

Sunt minunati ! Pufosi si deliciosi !

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu rahat si miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Bucataras 1

13.06.2013, 22:35

Garant pentru aluaturi dospite de la Dr. Oetker conţine un amestec din praf de copt şi drojdie uscată. Această combinaţie are ca urmare o afânare deosebit de bună a aluatului şi garantează în acelaşi timp gustul specific al aluatului dospit. Este un produs uşor de folosit şi dă rapd rezultate deoarece nu este nevoie de încălzirea ingredientelor şi de timpul necesar pentru dospit!

monik80 1

17.03.2015, 21:08

super buni

mihaelar63 1

17.11.2016, 22:18

Faini !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci