Melci dulci cu mac si nuca

de monik80 in Dulciuri, 11 Mar 2015 | 3632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina,
  • 1 ou,
  • 50 g margarina/unt,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vaniliat,
  • 50 ml lapte,
  • 5 g drojdie proaspata,
  • 250 g mac,
  • 250 g nuca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci dulci cu mac si nuca:

Aluat:

Se pune laptele la incalzit si se dizolva drojdia in el. Se amesteca oul impreuna cu zaharul cu un tel si treptat se adauga margarina topita, laptele impreuna cu drojdia si faina, se amesteca pana devine un aluat, dupa care se framanta si se lasa cam 30 min la crescut.

Dupa ce aluatul a crescut se intind doua foi, pe una am pus mac, pe care l-am amestecat cu zahar si putina apa, iar pe cealalta foaie se pune nuca amestecata cu zahar. Se ruleaza foaia si se taie bucati, dupa care se pun intr-o tava in care este hartie de copt. Se lasa cca. 20 min la cuptor.

Le puteti pudra cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Eu am facut doua portii,pentru ca imi plac foarte mult acesti melci.

2

Ii puteti umple si cu ciocolata cu nuca,nuca cu gem de prune,sau cu ce vreti voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci dulci cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca