Melcisori cu gem de merisoare si nuca

de papabundetot in Prajituri, 7 Ian 2014 | 1693 vizualizari

 

Pentru ca azi e ultima mea zi de concediu,am zis sa ii mai rasfat pe cei dragi cu cateva bunatati,deoarece,de maine merg la munca si nu voi mai avea atat de mult timp pe cat mi-as dori sa mai fac asta dar si sa petrec atat timp prin bucatarie.Asa ca dupa un chec aperitiv,am facut si ceva dulce ca sa fie masa completa :)

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 oua+1 ou pentru uns aluatul
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • cuisoare macinate,scortisoara

Pentru umplutura:

  • gem de merisoare (facut in casa din 250 gr merisoare uscate 150 ml apa si 150 gr zahar brun,dupa ce au fiert bine le-am zdrobit cu blenderul)
  • 200 gr nuca macinata.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu gem de merisoare si nuca:

Aluatul: Intr-un castron mare am pus faina,zaharul,cuisoarele macinate,scortisoara,esenta de vanilie,zaharul,ouale,sarea.In alt castron mai mic am pus drojdia,peste ea am pus cateva linguri de lapte caldut pt a o dizolva,apoi 2 linguri de faina,am amestecat bine si am lasat aceasta maia 10 minute la loc cald pt a dospi.


Dupa ce maiaua a dospit,am adaugat-o in castronul mare peste faina,am pus si cele 2 oua,uleiul si am adaugat o parte din lapte,apoi am trecut la framantat cu mana,pana am incorporat tot laptele si pana cand aluatul nu s-a mai lipit de mana aproximativ 15 minute pentru ca am vrut melcisori pufosi,dar nu este nevoie sa il framantati chiar atat de mult.


Am lasat apoi aluatul la loc cald pentru aproximativ 1 ora si jumatate,pana cand si-a triplat volumul. Dupa ce aluatul a dospit,am uns masa de lucru cu ulei,am impartit aluatul in 4 parti intinzand cu sucitorul fiecare bucata in parte.Am intins din aluat o foaie de aproximativ 10 mm,peste ea am pus gem de merisoare si apoi am presarat nuca macinata.Am rulat apoi bucata de aluat ca pe o rulada si am taiat felii de aproximativ 2 cm pe care le-am asezat pe rand in tava de copt tapetata cu hartie.Le-am mai lasat 10 min sa dospeasca si in tava,apoi am uns melcisorii cu ou si i-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos si s-au copt.


La final i-am pudrat cu zahar pudra vanilat,insa daca vi se pare prea dulce,puteti sari aceasta etapa


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu gem de merisoare si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ela68 1

07.01.2014, 19:37

Rocsi 1

07.01.2014, 21:05

Imi plac asa ca ma servesc si eu

laura_n 1

09.01.2014, 09:39

o nebunie melcisorii astia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu banane