Melcisori cu nuca si cacao

de Andreea Caroline in Dulciuri, 16 Sep 2015 | 1600 vizualizari

 

Deliciosi si numai buni acum la pachet si nu numai :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 varf de sare
  • 1\2 cub drojdie proaspata ( 12 gr)
  • 3 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu zahar

Pentru umplutura :

  • 3 linguri cu cacao
  • 2 linguri cu apa
  • 100 gr nuca
  • 1 lingura zahar

Pentru sirop :

  • apa
  • zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca si cacao:

Incepem prin a prepara aluatul.


Punem faina intr-un bol si maruntim drojdia peste faina .


Separat incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut NU fierbinte ) si punem si zaharul amestecand pana ce zaharul s-a topit .


Punem in bolul cu faina oul ,sarea si laptele si incepem sa framantam .Adaugam apoi uleiul pana ce obtinem un aluat elastic si nelipicios .


Acoperim bolul si dam la loc cald pana ce aluatul isi va dubla volumul .


Intr-un castron punem cacaua ,zaharul,apa si amestecam bine . Adaugam apoi nuca maruntita si amestecam .


Cand aluatul a crescut , intindem o foaie nu foarte subtire si pe intreaga suprafata punem amestecul de cacaua si nuca . Rulam aluatul.


Cu ajutorul unui cutit bine ascutit , taiem rondele sulul de aluat .


Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rondelele de aluat si le ungem cu un sirop obtinut prin amestecul de apa si zahar .


Dam tava la cuptor la 180 grade pana ce melcisorii s-au rumenit usor pe margini .


Se scot,se lasa la racit si se servesc ...daca nu mai aveti rabdare, serviti-i calzi :)


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Andreea Caroline 1

17.09.2015, 16:42

Simo

mirela0911 1

17.09.2015, 21:23

Chiar ca sunt buni pt pachetel!

Andreea Caroline 1

18.09.2015, 08:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu prune uscate