Melcisori cu telemea si masline si cu branza si oregano

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2015 | 2861 vizualizari

 

Usor de facut si atat de buni la micul dejun alaturi de un iaurt!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 ou mare
  • 110 g iaurt
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde

Umplutura:

  • 175 g crema de telemea
  • 100 g masline negre fara samburi
  • un praf de piper proaspat macinat
  • chimen macinat
  • 175 g branza Fagaras
  • 2 lgt oregano
  • seminte de susan
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns
Portii: 27
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu telemea si masline si cu branza si oregano:

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zahar, o lingura de faina si drojdia maruntita. Se lasa la loc caldut sa creasca. 

Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea si se pune oul, iaurtul si uleiul. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina si se amesteca cu o lingura, mai adaugand lapte caldut atat cat putem sa framantam un aluat moale si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umpluturile: Se iau maslinele si se feliaza, apoi se amesteca cu crema de telemea si un praf de piper. Nu se sareaza deoarece telemeaua este deja sarata si nu mai este nevoie.

Branza fagaras se omogenizeaza si se adauga sare dupa gust si oregano. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde cu sucitorul pe masa putin infainata, in forma dreptunghiulara si cu o grosime de 2-3 mm. Se unge foaia cu umplutura cu masline, apoi se rasuceste in forma de rulada. Cu un cutit bine ascutit se taie rondele de cca 3-4 cm latime. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta intre ele. Se ung cu oul batut si se presara deasupra chimen macinat. Se dau la cuptorul incalzit la 190 de grade pentru 40-45 minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Cealalta foaie se intinde si se unge cu crema de branza cu oregano, se procedeaza la fel ca si cu prima foaie, iar la final se ung cu ou batut si se presara seminte de susan.

Se servesc caldute sau reci, ca gustare sau mic dejun alaturi de un iaurt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de umplutura!

2

Cei care agreeaza, pot inlocui chimenul macinat cu semintele de chimen!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu telemea si masline si cu branza si oregano" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga in straturi cu branza si oua fierte