Melcisori cu telemea si masline si cu branza si oregano

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2015 | 914 vizualizari

 

Usor de facut si atat de buni la micul dejun alaturi de un iaurt!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 ou mare
  • 110 g iaurt
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde

Umplutura:

  • 175 g crema de telemea
  • 100 g masline negre fara samburi
  • un praf de piper proaspat macinat
  • chimen macinat
  • 175 g branza Fagaras
  • 2 lgt oregano
  • seminte de susan
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns
Portii: 27
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu telemea si masline si cu branza si oregano:

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zahar, o lingura de faina si drojdia maruntita. Se lasa la loc caldut sa creasca.


Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea si se pune oul, iaurtul si uleiul. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina si se amesteca cu o lingura, mai adaugand lapte caldut atat cat putem sa framantam un aluat moale si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Umpluturile: Se iau maslinele si se feliaza, apoi se amesteca cu crema de telemea si un praf de piper. Nu se sareaza deoarece telemeaua este deja sarata si nu mai este nevoie.


Branza fagaras se omogenizeaza si se adauga sare dupa gust si oregano. Se amesteca bine si se lasa deoparte.


Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde cu sucitorul pe masa putin infainata, in forma dreptunghiulara si cu o grosime de 2-3 mm. Se unge foaia cu umplutura cu masline, apoi se rasuceste in forma de rulada. Cu un cutit bine ascutit se taie rondele de cca 3-4 cm latime. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta intre ele. Se ung cu oul batut si se presara deasupra chimen macinat. Se dau la cuptorul incalzit la 190 de grade pentru 40-45 minute, pana se rumenesc frumos deasupra.


Cealalta foaie se intinde si se unge cu crema de branza cu oregano, se procedeaza la fel ca si cu prima foaie, iar la final se ung cu ou batut si se presara seminte de susan.


Se servesc caldute sau reci, ca gustare sau mic dejun alaturi de un iaurt.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de umplutura!

2

Cei care agreeaza, pot inlocui chimenul macinat cu semintele de chimen!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu telemea si masline si cu branza si oregano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

miki_a 1

21.05.2015, 22:35

Da, buni, buni!

Cris2711 1

21.05.2015, 22:47

dantes 1

22.05.2015, 06:59

Foarte buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Fritatta cu legume