Melcisori cu telemea si masline si cu branza si oregano

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2015 | 2814 vizualizari

 

Usor de facut si atat de buni la micul dejun alaturi de un iaurt!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 ou mare
  • 110 g iaurt
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde

Umplutura:

  • 175 g crema de telemea
  • 100 g masline negre fara samburi
  • un praf de piper proaspat macinat
  • chimen macinat
  • 175 g branza Fagaras
  • 2 lgt oregano
  • seminte de susan
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns
Portii: 27
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu telemea si masline si cu branza si oregano:

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zahar, o lingura de faina si drojdia maruntita. Se lasa la loc caldut sa creasca. 

Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea si se pune oul, iaurtul si uleiul. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina si se amesteca cu o lingura, mai adaugand lapte caldut atat cat putem sa framantam un aluat moale si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umpluturile: Se iau maslinele si se feliaza, apoi se amesteca cu crema de telemea si un praf de piper. Nu se sareaza deoarece telemeaua este deja sarata si nu mai este nevoie.

Branza fagaras se omogenizeaza si se adauga sare dupa gust si oregano. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde cu sucitorul pe masa putin infainata, in forma dreptunghiulara si cu o grosime de 2-3 mm. Se unge foaia cu umplutura cu masline, apoi se rasuceste in forma de rulada. Cu un cutit bine ascutit se taie rondele de cca 3-4 cm latime. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta intre ele. Se ung cu oul batut si se presara deasupra chimen macinat. Se dau la cuptorul incalzit la 190 de grade pentru 40-45 minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Cealalta foaie se intinde si se unge cu crema de branza cu oregano, se procedeaza la fel ca si cu prima foaie, iar la final se ung cu ou batut si se presara seminte de susan.

Se servesc caldute sau reci, ca gustare sau mic dejun alaturi de un iaurt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de umplutura!

2

Cei care agreeaza, pot inlocui chimenul macinat cu semintele de chimen!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu telemea si masline si cu branza si oregano" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu leurda si branza de burduf