Melcişori însiropaţi

de diaconta in Dulciuri, 28 Ian 2013 | 4210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca:
  • 500 g faina
  • 30 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 5 galbenusuri de ou
  • 70 g unt
  • ½ lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 200 g unt
  • 3 linguri zahar brun
  • 200 g nuca macinata
  • Pentru însiropat:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcişori însiropaţi:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Drojdia am amestecat-o cu o lingurita zahar,o lingura faina si putin lapte caldut(nu fiebinte!!!) .Am lasat sa dospeasca.


Faina cernuta se pune într-un vas,punem drojdia,galbenusurile,untul topit caldut,zaharul si sarea.


Am adaugat cate putin lapte caldut si apa calduta si ea.


Nu puneti toata cantitatea de lichid daca nu este cazul.


Am framântat un aluat omogen, care se va desprinde de peretii vasului.


Am lasat la dospit în loc caldut pâna si-a dublat volumul.


Am întins o foaie cam de 1 cm grosime pe blatul înfainat.


Am uns foaia cu unt,apoi ampresarat zaharul brun si nuca macinata.


Am rulat foaia,apoi am taiat bucati pe care le-am pus într-o tava de tort cu pereti detasabili.


Se pot pune la fel de bine si într-o tava dreptunghiulara.


Am acoperit si i-am mai lasat sa creasca 15 minute.


Am pus apoi tava în cuptorul preîncalzit.


Dupa 30 de minute am pus laptele fierbinte amestecat cu zaharul si vanilie si am mai lasat la cuptor 15 minute.


Sunt foarte buni calzi.Pufoşi,însiropaţi,aromaţi,delicioşi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcişori însiropaţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

gaby_duceag 1

29.01.2013, 23:27

numa bunataturi faci! si eu abia apuc sa trec pe la ele

diaconta 1

29.01.2013, 23:39

lasa Gaby ca acum fac cam rarutz si-o sa fie si mai rarutz )))
nici eu nu am apucat sa zic vorbe la retetele din ultimele doua zile,au fost asa multeeeeeeeeee

gaby_duceag 1

29.01.2013, 23:42

exact asta scriam acum pe wall..
imi pare rau ca nu le pot vizualiza pe toate...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cuiburi de viespi (sau melcisori cu nuca si miere)