Melcişori însiropaţi

de diaconta in Dulciuri, 28 Ian 2013 | 4778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca:
  • 500 g faina
  • 30 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 5 galbenusuri de ou
  • 70 g unt
  • ½ lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 200 g unt
  • 3 linguri zahar brun
  • 200 g nuca macinata
  • Pentru însiropat:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcişori însiropaţi:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Drojdia am amestecat-o cu o lingurita zahar,o lingura faina si putin lapte caldut(nu fiebinte!!!) .Am lasat sa dospeasca.


Faina cernuta se pune într-un vas,punem drojdia,galbenusurile,untul topit caldut,zaharul si sarea.


Am adaugat cate putin lapte caldut si apa calduta si ea.


Nu puneti toata cantitatea de lichid daca nu este cazul.


Am framântat un aluat omogen, care se va desprinde de peretii vasului.


Am lasat la dospit în loc caldut pâna si-a dublat volumul.


Am întins o foaie cam de 1 cm grosime pe blatul înfainat.


Am uns foaia cu unt,apoi ampresarat zaharul brun si nuca macinata.


Am rulat foaia,apoi am taiat bucati pe care le-am pus într-o tava de tort cu pereti detasabili.


Se pot pune la fel de bine si într-o tava dreptunghiulara.


Am acoperit si i-am mai lasat sa creasca 15 minute.


Am pus apoi tava în cuptorul preîncalzit.


Dupa 30 de minute am pus laptele fierbinte amestecat cu zaharul si vanilie si am mai lasat la cuptor 15 minute.


Sunt foarte buni calzi.Pufoşi,însiropaţi,aromaţi,delicioşi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcişori însiropaţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

gaby_duceag 1

29.01.2013, 23:27

numa bunataturi faci! si eu abia apuc sa trec pe la ele

diaconta 1

29.01.2013, 23:39

lasa Gaby ca acum fac cam rarutz si-o sa fie si mai rarutz )))
nici eu nu am apucat sa zic vorbe la retetele din ultimele doua zile,au fost asa multeeeeeeeeee

gaby_duceag 1

29.01.2013, 23:42

exact asta scriam acum pe wall..
imi pare rau ca nu le pot vizualiza pe toate...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Cuiburi de viespi (sau melcisori cu nuca si miere)