Melomacarona (fursecuri de craciun)

de Doralinda in Dulciuri, 26 Dec 2013 | 3182 vizualizari

 

Melomacarona ca si kourabiedes, sunt doua tipuri de fursecuri traditionale de Craciun in Grecia, nelipsite de pe masa! Ca si anul trecut, le-am preparat si eu, de data aceasta facand o alta varianta, care le face mai pufoase!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml sucul stors de portocale
  • 270 ml ulei de floarea soarelui
  • 600 gr faina
  • 20 gr zahar pudra
  • jumatate lingurita de bicarbonat
  • O lingurita scortisoara pudra
  • Jumatate lingurita de praf de nucsoara
  • 50 gr unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 gr nuci macinate
  • Nuci ptr decor (optional)
  • Ptr sirop :
  • 350 gr zahar
  • 250 ml apa
  • o portocala taiata in doua
  • 50 gr miere de albine
  • o bucata de scortisoara
  • Ptr decor:
  • miere ptr uns
  • nuci macinate mai gros ptr decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melomacarona (fursecuri de craciun):

Pregatim intai siropul ptr a avea timp sa se raceasca cand vor fi gata fursecurile. Punem toate ingredientele intr-un vas (in afara de mierea de albine) la fiert, iar din momentul in care incepe sa fiarba, lasam doar 1 minut, amestecam si luam vasul de pe foc, punand si mierea, apoi lasam deoparte.


Intr-un bol, punem sucul de portocale si uleiul, scortisoara, nucsoara, bicarbonatul, untul topit, zaharul, amestecam putin,apoi adaugam coaja de portocala rasa si nucile macinate foarte marunt, amestecam inca putin, apoi punem si faina, amestecand cu mana, usor si nu ptr mult timp, ca sa nu iasa la suprafata uleiul si sa nu se intareasca compozitia! Facem formele dorite (in Grecia se obisnuieste metoda care o am eu in poze si anume, luam putina compozitie, o presam pe razatoare si apoi rasucim) si punem intr-o tava in care am asezat hartie ptr cuptor, lasand spatiu intre fursecuri. Dam la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 25-30 min (depinde de cuptorul fiecaruia, pana prinde o culoare inchisa). Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, si asa fierbinti le punem in siropul racit si lasam cca 20 de secunde intorcand pe ambele parti, apoi le scoatem pe un gratar ca sa se scurga surplusul de sirop. Dupa ce le-am scos pe toate, punem putina miere de albine in platoul final, apoi presaram putina nuca macinata si asezam fursecurile, dupa care turnam putina miere deasupra la fiecare si presaram nuca, si tot asa pana le terminam.

 

TIPS-URI

1

Daca va place, puteti sa stoarceti din portocala in sirop, daca nu,atunci,inainte de a pune fursecurile, o scoateti din vas.

2

e indicat, ca dupa cateva ore, sa acoperiti platoul cu fursecuri ptr a nu se intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melomacarona (fursecuri de craciun)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Doralinda 1

27.12.2013, 11:12

Asa e simona!

Doralinda 1

27.12.2013, 11:12

Dia, eu fac foarte des ptr ca mananca sotul dimineata la o cafea

Doralinda 1

27.12.2013, 11:13

Geanina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Salam din cozonac glazurat cu ciocolata