Merdenele crocantele(branzoase si delicioase)

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2011 | 9427 vizualizari

 

Am descoperit pe gabriela's blog cea mai grozava reteta de merdenele...eu deja le-am facut de 3 ori!!! sunt asa crocante si branzoase!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina tip 480 ( eu am facut o serie chair si cu faina neagra)
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita sare
  • 500-600 gr apa ( se simte la mana)
  • 1 pachet margarina ulei pentru intins

pentru umplutura:

  • telemea rasa de oaie ( cam 500 gr) -eu am folosit feta                       
  • 1/4 din cantitatea de branza sa fie gris fiert si racit                       
  • smantana pentru omogenizare ( eu am folosit o cutiuta de fagaras si am renuntat la gris pentru ca nu imi prea place)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele crocantele(branzoase si delicioase):

1. Mai intai pregatim un aluat omogen din faina, apa, otet, sare.Trebuie ca aluatul obtinut sa nu fie lipicios.

2. Bila de aluat obtinuta se va imparti in 16 buc egale( trebuie ca o bucata sa aiba in jur de 100 gr).

3. Pe un plan de lucru bine uns cu ulei se vor intinde bucatelele de aluat sub forma de dreptunghi foarte subtire, apoi se vor unge cu un strat subtire de margarina; se vor impaturi dreptunghiurile ca in poze , apoi se vor da la frigider minim jumatate de ora( avem grija sa le acoperim cu o folie alimentara ).

4. Dupa jumatate de ora vom intinde iar bucatile de aluat pe suprafata unsa cu ulei, iar in mijlocul foii obtinute intindem un patratel cu umplutura de branza, apoi incepem sa impaturim, aducand mai intai laturile verticale pana la jumatate sa se inatlneasca. apoi cele orizontale ( ne va rezulta un patrat). Indoitura va trebui sa stea dedesubt, adica sa vina asezata pe tava.

5. Dam merdenelele la cuptor, la foc mediu cca 15-20 min, pana cand acestea se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele crocantele(branzoase si delicioase)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza