Merdenele crocantele(branzoase si delicioase)

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2011 | 6029 vizualizari

 

Am descoperit pe gabriela's blog cea mai grozava reteta de merdenele...eu deja le-am facut de 3 ori!!! sunt asa crocante si branzoase!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina tip 480 ( eu am facut o serie chair si cu faina neagra)
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita sare
  • 500-600 gr apa ( se simte la mana)
  • 1 pachet margarina ulei pentru intins

pentru umplutura:

  • telemea rasa de oaie ( cam 500 gr) -eu am folosit feta                       
  • 1/4 din cantitatea de branza sa fie gris fiert si racit                       
  • smantana pentru omogenizare ( eu am folosit o cutiuta de fagaras si am renuntat la gris pentru ca nu imi prea place)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele crocantele(branzoase si delicioase):

1. Mai intai pregatim un aluat omogen din faina, apa, otet, sare.Trebuie ca aluatul obtinut sa nu fie lipicios.


2. Bila de aluat obtinuta se va imparti in 16 buc egale( trebuie ca o bucata sa aiba in jur de 100 gr).


3. Pe un plan de lucru bine uns cu ulei se vor intinde bucatelele de aluat sub forma de dreptunghi foarte subtire, apoi se vor unge cu un strat subtire de margarina; se vor impaturi dreptunghiurile ca in poze , apoi se vor da la frigider minim jumatate de ora( avem grija sa le acoperim cu o folie alimentara ).


4. Dupa jumatate de ora vom intinde iar bucatile de aluat pe suprafata unsa cu ulei, iar in mijlocul foii obtinute intindem un patratel cu umplutura de branza, apoi incepem sa impaturim, aducand mai intai laturile verticale pana la jumatate sa se inatlneasca. apoi cele orizontale ( ne va rezulta un patrat). Indoitura va trebui sa stea dedesubt, adica sa vina asezata pe tava.


5. Dam merdenelele la cuptor, la foc mediu cca 15-20 min, pana cand acestea se rumenesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele crocantele(branzoase si delicioase)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

kukibella 1

28.03.2011, 21:36

alinutza1983 1

28.03.2011, 22:42

...mersi fetele!

bucatarimcudiana 1

03.04.2011, 15:42

le-am vazut si eu la gabriela, sunt nemaipomenite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Saratele gustoase