Merdenele cu branza

de - TABITA - in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2013 | 19172 vizualizari

 

Pentru ca imi era pofta de niste merdenele, am trecut la treaba. Sunt foarte rapide si delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 2 aluaturi de foietaj (2x275g)
  • 100 g branza sarata
  • 50 g branza dulce
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele cu branza:

Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.


Intre timp ne ocupam de umplutura: Se zdrobeste branza sarata si se amesteca cu branza dulce si oul batut.


Se taie fiecare aluat pe latime in trei dreptunghiuri egale.


Se iau 1-2 linguri din amestecul de branza si se pun in mijlocul fiecarui dreptunghi.


Se pliaza cele doua laturi si se aduc la mijloc, unindu-se, iar apoi la celelalte doua laturi se pliaza doar marginea, la fel ca in imagini.


Se intorc pe cealalta parte si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 20-25 de minute, pana capata frumoasa culoare aurie.


Nu se deschide usa cuptorului in acest timp pentru ca aluatul sa nu se lase, ci sa creasca frumos.


Se scot pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se servesc calde.

2

Sunt minuate si la micul dejun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

Panacris 1

13.05.2014, 18:12

- TABITA - 1

13.05.2014, 18:46

Mena

- TABITA - 1

13.05.2014, 18:46

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza greceasca Tiropita