Merdenele cu branza

de Tabita _ in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2013 | 30609 vizualizari

 

Pentru ca imi era pofta de niste merdenele, am trecut la treaba. Sunt foarte rapide si delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 2 aluaturi de foietaj (2x275g)
  • 100 g branza sarata
  • 50 g branza dulce
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele cu branza:

Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.


Intre timp ne ocupam de umplutura: Se zdrobeste branza sarata si se amesteca cu branza dulce si oul batut.


Se taie fiecare aluat pe latime in trei dreptunghiuri egale.


Se iau 1-2 linguri din amestecul de branza si se pun in mijlocul fiecarui dreptunghi.


Se pliaza cele doua laturi si se aduc la mijloc, unindu-se, iar apoi la celelalte doua laturi se pliaza doar marginea, la fel ca in imagini.


Se intorc pe cealalta parte si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 20-25 de minute, pana capata frumoasa culoare aurie.


Nu se deschide usa cuptorului in acest timp pentru ca aluatul sa nu se lase, ci sa creasca frumos.


Se scot pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se servesc calde.

2

Sunt minuate si la micul dejun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

Panacris 1

13.05.2014, 18:12

Tabita _ 1

13.05.2014, 18:46

Mena

Tabita _ 1

13.05.2014, 18:46

Cris

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Forneti cu Ceva Fin si branza de burduf