Mere coapte

de Valclaudia in Dulciuri, 18 Ian 2014 | 1634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 mere mari
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri de susan
  • cate o feliuta de unt pentru fiecare mar
  • miere (2-3 lingurite)
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte:

Spalam 8 mere si indepartam cu grija cotoarele, asa incat sa nu patrundem intreg marul.

Amestecam intr-un castronel zaharul, zaharul vanilat,scortisoara,nuca de cocos.

Umplem merele cu acest amestec, le asezam intr-un vas termorezistent.

Peste fiecare mar asezam o feliuta de unt iar apoi punem putina miere.

O sa va ramana amestec, acesta se imprastie printre mere si va ajuta la formarea sosului.

Spalam si marul ramas si il taiem bucatele. Asezam bucatile de mar in spatiile ramase libere in vas, punem 100 ml apa si dam vasul la cuptor la temperatura medie pentru 1 ora.

Cand incepe sa se formeze sosul adaugam semintele de susan.

Dupa scurgerea intregului timp de preparare scoatem vasul din cuptor, lasam putin la racit si servim.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

se pot servi atat reci cat si calde

2

daca doriti le puteti servi cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Mere coapte-0
Mere coapte-1
Mere coapte-2
Mere coapte-3
Mere coapte-4
Mere coapte-5
Mere coapte-6
Mere coapte-7
Mere coapte-8
Mere coapte-9
Mere coapte-10

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

18.01.2014, 19:19

Un deliciu!

Bunica

Bunica 1

18.01.2014, 19:44

Delicioase,delicioase!

 merisor

merisor 1

18.01.2014, 19:58

Vaaai, salivez de pofta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53