Mere coapte caramelizate cu inghetata

de JulyCris in Dulciuri, 31 Oct 2015 | 5013 vizualizari

 

Ce va pot spune despre aceste desert? Intr-un cuvant…e DELICIOS! Si daca nu ma credeti pe cuvant,incercati si va veti convinge. Merele coapte in combinatie cu caramelul si inghetata,va va face sa mai cereti o portie….tripla!!! Asa am facut si noi,iar urmatoarea portie n-a mai fost doar din doua mere de persoana. O sa vedeti poza la final :) Imbunatatita :D Mai jos,va voi lasa ingredientele pt doua portii.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 4 mere
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/2 lingura scortisoara +
  • 20 gr unt(un patratel 2/2 cm)
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri rase faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte caramelizate cu inghetata:

Merele se spala,se decojesc si se scot samburii cu grija.Se dau pe jumatate si se taie in forma de evantai,avand grija sa nu taiem marul pana la capat,sa ramana intreg.Topim untul(cele 2 linguri) si adaugam zaharul brun si scortisoara.Amestecam.Asezam merele intr-un vas termorezistent si cu autorul unei pensule de silicon,ungem bine merele.

Dam la cuptorul preincalzit 15-20 de minute la 180 grade.

Intre timp,amestecam cu ajutorul unei furculite,untul rece(cele 20 grame),taiat bucatele cu zaharul si faina pana obtinem o compozitie nisipoasa.Scoatem merele din cuptor si presaram peste ele toata compozitia de unt,zahar si faina.

Mai dam la cuptor pt inca 10-15 minute.Compozitia de unt,zahar si faina va deveni crocanta.

Scoatem vasul din cuptor,punem merele in farfurie,iar deasupra punem cate 1-2 cupe cu inghetata de vanilie.Servim imediat!!!

Va spun inca odata ca trebuie sa gustati ca sa va dati seama de bunatate e in farfurie. Urmatoarea portie pe care am facut-o a fost tripla(n-am glumit deloc) pe care am imbunatatit-o si cu niste crema de ciocolata…. Mmmmm….yummyyyy!!!

Ce spuneti? V-am convins? :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte caramelizate cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

JulyCris 1

31.10.2015, 22:41

Pe bune...Chiar ca au fost buneee rau!!!

Gherca Daniela 1

01.11.2015, 10:36

Xandrinne 1

01.11.2015, 11:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti Coaja de copac