Mere coapte cu nuci si stafide

de dentistutza in Dulciuri, 4 Dec 2010 | 4502 vizualizari

 

O zi rece si ploioasa...ce bine miros merele coapte cu scortisoara!!!!

 

INGREDIENTE

  • mere cate doriti
  • nuci tocate
  • stafide
  • zahar brun
  • unt
  • scortisoara sau zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte cu nuci si stafide:

Merele se scobesc de casuta samburilor. Eu le-am pus in forme de aluminiu individuale ca sa nu curga umplutura. Pe fundul fiecarei formite am pus o lingurita de zahar brun si un pic de unt. Am introdus marul in forma si am umplut cu stafide, nuci scortisoara si cate o bucatica de unt pe fiecare mar. Am mai presarat putin zahar pe fiecare mar si am dat la cuptor pentru 35-40 minute la foc maricel.


Am servit cu cate o lingurita de miere pe fiecare ( optional)

 

TIPS-URI

1

cred ca si in forma de muffins ies la fel de bine.

2

eu am lasat merele in coaja dar sotul a mormait ca erau mai bune cojite!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte cu nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

liana_geicu 1

07.12.2010, 20:45

Sa stii ca mi-ai dat o idee foarte buna, maine seara o sa fac si eu pt ca mi-ai facut pofta! Eu zic ca nu sunt rele nici asa, cu coaja, dar sunt mai bune curatate pentru intra mai bine scortisoara in ele, zaharul..aroma

dentistutza 1

08.12.2010, 11:19

asa este!!! sa ai pofta!!!!

MIUTA 1

08.12.2010, 21:35

Ce bun,super 5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere,nuci si scortisoara