Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 3273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 mere, curatate de smaburi si injumatatite
  • 50 gr prune uscate, tocate
  • 100 ml vin/rom
  • 50 gr visine din compot
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr nuga
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga:

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus.Intr-un bol, pune prunele uscate si vinul si da-le la cuptorul cu microunde timp de 3 minute, la putere maxima.

Intr-un vas, amesteca prunele uscate, visinele, cacaoa, zaharul si scortisoara.Taie nugaua in 4 bucati egale.

Imparte amestecul cu fructe in cele 4 jumatati de mere, iar deasupra aseaza cate o bucata de nuga.Da totul la cuptor 20-25 minute, pana cand merele s-au inmuiat iar nugaua s-a rumenit si a devenit crocanta, apoi serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa (de post)