Mere umplute

de mamaieelena in Dulciuri, 25 Feb 2012 | 1849 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 mere golden
  • 50-70 g nuca tocata cu cutitul
  • 2 linguri cu miere
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita stafide
  • 300 ml apa
  • 150 g zahar +5 linguri la albusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 albusuri
  • ornat zahar pudra
  • sos de ciocolata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere umplute:

Apa se pune la fiert cu zaharul 150 g si zaharul vanilat. Se pun merele curatate de coaja si scos mijlocul la fiert avand grija sa nu fiarba prea tare ca se vor crapa. Se pot incerca cu un bat de frigaruie daca s-au inmuiat. Se vor lasa la rece

Intre timp pregatim nuca: amestecam cu miere si stafide si scortisoara. Din cotorul marului facem un capac pe care il asezam la un capat al marului sa nu iasa umplutura, deci in partea de jos. Umplem cu varf merele si apoi batem albusurile bine ca pentru bezea. Il punem in posh si facem de jos in sus cu albus dungi iar deasupra un mot. Dam la cuptorul preincalzit la gratinare pentru 15 minute, este gata cand sunt aurii. Se orneaza cu zahar pudra si cu sos de ciocolata.(eu am cumparat sosul)

Pofta buna,

 

RETETA IN IMAGINI

Mere umplute-0
Mere umplute-1

COMENTARII (26)

mamaieelena

mamaieelena 1

27.02.2012, 20:38

MotanLaOale multumesc

Alinutza80

Alinutza80 1

01.03.2012, 13:02

mai aveti?ca vreau si eu

jolygina

jolygina 1

12.03.2012, 01:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!