Mere umplute cu carne de vitel

de Miha in Vita, 17 Apr 2010 | 2092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 200 g pulpa de vitel
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 pahar de vin rosu
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • rozmarin
  • cascaval pt presarat deasupra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere umplute cu carne de vitel:

Carnea se toaca marunt.


Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza, apoi se calesc putin in cateva linguri de ulei de masline. Se adauga carnea si vinul si se fierbe la foc mic pana scade toata zeama. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga si putina boia de ardei si rozmarin.


Merelor li se taie cate un capacel, apoi cu ajutorul unei lingurite se indeparteaza semintele si o parte din miez. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se umplu cu carnea usor racita. Se presara cu cascaval ras si se pun capacelele.


Se aseaza intr-o tava, apoi se dau la cuptor la foc mediu spre mare pentru 15-20 de minute.


Se servesc calde.

 

TIPS-URI

1

ideal ar fi ca merele sa fie mari si acre

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere umplute cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (74)

Oana 1

17.04.2010, 16:38

Mmm, mai ce bine arata Cred ca sunt tare bune

dicarmencitta1957 1

17.04.2010, 19:33

Cred ca sunt foarte delicioase,am facut carne de curcan cu fructe,sau peste cu fructe,dar in mar sa pun carnita nu am facut.O reteta super interesanta,merita testata.5 furculite verzi de la mine.Felicitari.

susu 1

21.04.2010, 14:50

Ce bine arata. Interesanta combinatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza