Merlan in sos de smantana cu praz si morcov

de Catalina L in Peste, 5 Mar 2016 | 977 vizualizari

 

Va propun o reteta de peste delicioasa foarte ușor și rapid de facut ..... am folosit peste si creveti proaspeti (crevetii pot fi deja fierti).
Daca puteti, cumparati peste proaspat in favoarea celui congelat, si asta nu pentru ca cel congelat si-ar pierde din proprietati, ci pentru ca nu avem garantia unei congelari corecte.
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1-2 fileuri de merlan proaspete (cca 300 gr)
  • 8 creveți cruzi sau fierti
  • 1 praz
  • 1 morcov mic
  • 20 cl de smantana lichida
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de sos soia
  • 1 linguriță pudra de curry
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 lingura de faina
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlan in sos de smantana cu praz si morcov:

Se spală bine prazul, si se indeparteaza partea verde care este tare.


Se taie în 2 pe lungime şi pe urmă il taiem peştişori.


Se toaca marunt ghimbirul.


Se curata morcovul si se taie in rondele foarte subțiri.


Curatam creveții, lăsând doar coada pentru aspect.


Cu un prosop de hârtie uscam fileul pestele. Se taie fileu în două. Făinăm usor peștele.


Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul- 2 linguri.


Adaugati creveții, pestele și le sotati pe fiecare parte.


Adaugăm sosul de soia si se lasă la foc mic încă 2-3 minute.


Scoatem si rezervăm.


În aceeași tigaie adaugăm 1 lingura de ulei de măsline si prajim prazul tocat și rondelele de morcovi.


Gatiti la foc mic, amestecând din când în când.


Se adauga smantana, sare, piper si pudra de curry. Amestecam.


Se pun deasupra fileurile de merlan și creveții.


Gătiti impreuna timp de 5-10 minute.


Este delicios .....


http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/merlan-in-sos-de-smantana-cu-praz-si.html

 

TIPS-URI

1

atentie merlanul este foarte fraged, nu trebuie gatit mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlan in sos de smantana cu praz si morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

dantes 1

06.03.2016, 06:53

Bun!

elucubratiiculinare 1

06.03.2016, 19:54

anca_rm 1

07.03.2016, 09:27

numai bunatati ne aduci , imi plac crevetii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peşte marinat la grătar cu sos de portocale