Merluciu cu lamaie si cartofi natur

de anomisana in Peste, 7 Aug 2011 | 10376 vizualizari

 

De vreo 2 zile, sotul meu imi tot spunea ca ar vrea sa manance peste. Prin urmare, plec in piata sa cumpar peste, iar acolo dau peste o coada de 20 de persoane. Renunt si ma intorc acasa, unde, butonand calculatorul, aflu ca este sarbatoare si dezlegare la peste. Deci de asta era coada la peste in piata. Daca ar fi trait mama, as fi stiut asta inainte sa plec de acasa. Acum am inca un motiv pentru a cumpara peste, asa ca plec iar, dar de data asta intr-un supermarket. Nu sunt multumita de ceea ce gasesc la raionul de peste proaspat avand in vedere bugetul meu redus si faptul ca mi-am amintit ca mamei soacre ii place pestele dar nu poate gati avand o mana imobilizata, asa ca ma hotarasc sa cumpar peste inghetat. M-am hotarat sa cumpar merluciu. Il iau si vin acasa sa ma apuc de gatit caci este destul de tarziu si trebuie sa ajung si la mama sa-i fac o surpriza. Nu se astepta sa merg la ea, asa ca a fost o bucurie ca i-am dus peste.

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati de merluciu
  • un plic condiment pentru peste cu lamaie
  • o lamaie
  • 2 linguri de ulei
  • cateva linguri de faina
  • cartofi
  • putina sare
  • patrunjel verde
  • cateva linguri de smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu lamaie si cartofi natur:

Pestele l-am dezghetat repede la microunde, iar intre timp am stors o lamaie si am facut un sos din condimentul pentru peste cu lamaie, zeama de lamaie si 2 linguri de ulei. Am curatat pestele, l-am spalat si l-am pus intr-o tava de sticla, apoi am turnat peste el sosul cu lamaie si l-am pus in frigider la rece. Am curatat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa cu putina sare. Pana au fiert cartofii am tavalit pestele prin faina si l-am pus in tigaie la prajit. Dupa ce au fiert cartofii, i-am scurs de apa in care au fiert apoi am adaugat peste ei cateva linguri de smantana si o mana buna de patrunjel verde tocat fin. Sosul cu lamaie l-am pus pe foc pana a dat intr-un clocot, apoi am pus cu lingura peste peste. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu lamaie si cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

anomisana 1

10.08.2011, 12:08

Bun si nici macar nu este greu de facut. Uitasem de cand nu am mai facut peste.

lovesideea 1

01.10.2011, 20:09

arata ca o invitatie la masa

anomisana 1

07.10.2011, 14:16

in cazul asta, hai la masa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Medalion de rechin, cu orez salbatic si fructe.