Merluciu cu salsa bearnesa

de sandytza in Peste, 17 Oct 2009 | 7267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
    • file de merluciu pentru 2 persoane
    • sare
    • piper
    • praf de usturoi
    • ulei pentru prajit
    • faina
    Pentru sosul bearnes
    • 1 ceapa mica alungita rosie (chalota) . Daca nu aveti puneti o ceapa normala.
    • 1 lingura ulei
    • tarhon
    • chervil (arata ca patrunjelul doar ca are frunzele mult mai mici si gustul e total diferit). In
    caz ca nu aveti , inlocuiti cu patrunjel .
    • 6 linguri otet (in caz ca folositi otet romanesc puneti doar 4 linguri ca e mai tare decat cel
    spaniol)
    • 6 linguri vin alb
    • sare
    • 3 galbenusuri de ou
    • 100 gr unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu salsa bearnesa:

Se condimenteaza merluciu pe ambele parti cu sare piper si praf de usturoi si se lasa asa 10-15 min sa intre condimentele in peste.

Apoi se da prin faina si se pune la prajit in ulei pana se rumeneste pe o parte si pe cealalta.
Salsa bearnesa
Se prajeste ceapa taiata marunt. Se adauga tarhonul si chervilul taiate marunt .Se amesteca bine si se adauga vinul , otetul si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade jumatate. Se strecoara si se lasa la racit.

Galbenusurile se bat spuma pe bain marie. Se adauga treptat esenta rezultata anterior amestecand continu.

Untul se topeste si se adauga si acesta trepat peste galbenusuri in timp ce continuam sa batem cu mixerul .
Se serveste merluciu si deasupra se pune sosul bearnez. Se poate servi cu salata sau orice alta garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu salsa bearnesa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (6)

sandytza 1

18.10.2009, 22:39

Oana sa sti ca este foarte delicios

Miha 1

18.10.2009, 23:52

luminita20_2006 1

23.10.2009, 11:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste prajit in crusta de aluat cu bere