Merluciu cu salsa bearnesa

de sandytza in Peste, 17 Oct 2009 | 4215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
    • file de merluciu pentru 2 persoane
    • sare
    • piper
    • praf de usturoi
    • ulei pentru prajit
    • faina
    Pentru sosul bearnes
    • 1 ceapa mica alungita rosie (chalota) . Daca nu aveti puneti o ceapa normala.
    • 1 lingura ulei
    • tarhon
    • chervil (arata ca patrunjelul doar ca are frunzele mult mai mici si gustul e total diferit). In
    caz ca nu aveti , inlocuiti cu patrunjel .
    • 6 linguri otet (in caz ca folositi otet romanesc puneti doar 4 linguri ca e mai tare decat cel
    spaniol)
    • 6 linguri vin alb
    • sare
    • 3 galbenusuri de ou
    • 100 gr unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu salsa bearnesa:

Se condimenteaza merluciu pe ambele parti cu sare piper si praf de usturoi si se lasa asa 10-15 min sa intre condimentele in peste.

Apoi se da prin faina si se pune la prajit in ulei pana se rumeneste pe o parte si pe cealalta.

Salsa bearnesa
Se prajeste ceapa taiata marunt. Se adauga tarhonul si chervilul taiate marunt .Se amesteca bine si se adauga vinul , otetul si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade jumatate. Se strecoara si se lasa la racit.

Galbenusurile se bat spuma pe bain marie. Se adauga treptat esenta rezultata anterior amestecand continu.

Untul se topeste si se adauga si acesta trepat peste galbenusuri in timp ce continuam sa batem cu mixerul .

Se serveste merluciu si deasupra se pune sosul bearnez. Se poate servi cu salata sau orice alta garnitura.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu salsa bearnesa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

sandytza 1

18.10.2009, 22:39

Oana sa sti ca este foarte delicios

Miha 1

18.10.2009, 23:52

luminita20_2006 1

23.10.2009, 11:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somn cu legume si masline la cuptor