Merluciu la cuptor cu sos de roşii

de carmenvlad in Peste, 20 Aug 2011 | 11923 vizualizari

 

Îmi place peştele foarte mult, dar gătesc destul de rar din motive independente de dorinţa mea. Aceasta este prima mea reţetă de peşte postată pe blog.

 

INGREDIENTE

 

  • 6 bucăţi de merluciu
  • 3 roşii mari
  • 4 căţei de usturoi
  • 50 ml ulei de floarea soarelui, Floriol
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 lămâi
  • Sare după gust
  • 1 legătură mărar verde
  • Câteva boabe de piper 

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu la cuptor cu sos de roşii:



Pestele curăţat se prăjeşte în câteva linguri de ulei pe amândouă părţile. Se scoate din tigaie şi se aşează în tavă. Se presară sarea peste peşte, se pun boabele de piper, usturoiul tăiat mărunt sau zdrobit, ardeiul gras şi roşiile tăiate cubuleţe. Se pune restul de ulei, zeama de la o lămâie şi cealaltă lămâie tăiată feliuţe. Se acoperă tava cu hîrtie de copt sau folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 20 sau 25 de minute. Din când în când se scutură tava ca să nu se prindă peştele de fundul tăvii. Se scoate de la cuptor şi se presară mărar verde proaspăt tocat.



Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu la cuptor cu sos de roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ina 1

25.03.2012, 09:40

parca-i simt gustul
Da, pare a fi macrou...dar reteta e chiar buna!

Geanina87 1

25.03.2012, 14:50

Imi place

Alinutza80 1

25.03.2012, 20:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Pastrav umplut