Peste la cuptor cu invelis de legume

de Rocsi in Peste, 23 Noi 2010 | 10222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti (mama macrou si-a luat)
  • 1 rosie
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate de gogosar
  • 1 ardei galben
  • 1 lamaie
  • 2-3 foi de dafin
  • 3 catei usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 canita suc de rosii
  • 1 canita vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor cu invelis de legume:

Pestele se curata,se taie bucati mai maricele ,se spala si se lasa la scurs.


il dam cu putina sare mare,apoi il lasam asa vreo 20 de minute la frigider.


apoi luam una bucata tava de cuptor.


o ungem usor ,fara sa o bruscam(hi hi)cu putin ulei.


asezam bucatile de peste in tava.


acum daca am scapat de peste ,pregatim legumele.


rosia o spalam si taiem felii rotunde.


dovlecelul il spalam,il curatam si il taiem feliute.


morcovul il radem,il spalam si il taiem fasii pe lung.


ceapa o curatam,o spalam si o taiem bucati mai mari.


ardeiul si gogosarul ,il curatam,spalam si il taiem.


peste peste presaram putin piper,apoi adaugam legumele taiate,care le condimentam cu putina sare si piper.


spalam lamaia.


jumatate o taiem feliute si o asezam in tava,iar jumatate ii stoarcem zeama,iar sucul obtinut il turnam uniform peste legume.


sucul de rosii il amestecam cu vinul alb si cateva linguri de apa.


amestecam bine ,iar sosul obtinut il adaugam in tava,peste toata nebunia de mai sus.


iar la urma rupem foile de dafin si usturoiul tocat maruntel.


punem staniol deasupra,il intepam din loc in loc si dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.


cu 10 minute inainte de a inchide aragazul,scoatem staniolul si bagam tava asa ,ca sa prinda o crusta frumoasa.


scoateti tava,lasati 5 minute la racorit(nu de alta sa nu va frigeti la degetele si in gurita)apoi serviti.


alaturi puneti un vin sau un pahar de tarie ,ca merge de minune....


pofta buna!!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu invelis de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

23.11.2010, 22:55

miuta

nadina73 1

24.11.2010, 10:52

rocsu meu,portia mea unde e ?am ajuns tarziu va sa zicaoricum stiu ca a fost bun asa ca

Rocsi 1

24.11.2010, 11:59

da nadina cam tarziu ai ajuns..cu alta ocazie iti dau..multumesc de furci

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
sardine cu legume(buğulama)