Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)

de xana in Peste, 12 Sep 2013 | 13205 vizualizari

 

Aceasta reteta sa spune ca ar fi fost inventata de un hangiu din Lisabona pe nume Brás sau Braz si este foarte renumita in Portugalia si in Macau, fiind intalnita si in Spania sub numele de `Revuelto de bacalao a la portuguesa`.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de cod
  • 200 gr cartofi
  • 1 ceapa marisoara
  • 1 catel de usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • ulei pentru prajit cartofii
  • patrunjel proaspat
  • masline negre
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás):

Codul se pune la fiert pentru 15 minute apoi se curata de piele si oase si se faramiteaza(dar nu prea marunt).

Cartofii curatati de coaja se taie julien si se prajesc in ulei incins pana capata un pic de culoare. Se scot pe un prosop de hartie si se pudreaza cu sare.

Ceapa se taie feliute subtiri si se prajeste impreuna cu usturoiul si uleiul de masline, la foc domol pana cand se inmoaie bine fara sa se rumeneasca.

Peste ceapa se pune pestele si se amesteca bine, ca sa se imbibe in ulei, apoi se adauga cartofii si se mai amesteca o data.

Ouale le batem foarte putin, cu sare si piper si le turnam peste ingredientele anterioare, apoi amestecam usor cu o furculita pana ce ouale sunt gata dar au un aspect cremos nu ca o omleta.

Se ia oala de pe foc si se adauga maslinele si patrunjelul.

Bom apetite!

TIPS-URI

1

Iese foarte bun si daca folosim carne de pui (fiarta si taiata marunt) in loc de cod

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

xana 1

12.09.2013, 19:15

Multumesc, Cristina, ma bucur mult ca ti-a placut!! Sa incerci si cu pui, eu mai fac din resturi de pui la cuptor de exemplu.

cristeena20 1

27.12.2013, 14:24

Excelent Xana ..si mie imi place mult aceasta reteta!!! si ai dreptate cu puiul ...eu merue fac asa cand am resturi..oui abras te pup

Elena MihaelaMocanu 1

03.03.2017, 17:20

O delicatese ..astăzi o prepar pentru prima data...am alături pe soțul meu care este Portughez și cu ajutorul vostru va pupiii...😚😚😚😚

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
File de cod alb Alaska