Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)

de xana in Peste, 12 Sep 2013 | 5272 vizualizari

 

Aceasta reteta sa spune ca ar fi fost inventata de un hangiu din Lisabona pe nume Brás sau Braz si este foarte renumita in Portugalia si in Macau, fiind intalnita si in Spania sub numele de `Revuelto de bacalao a la portuguesa`.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de cod
  • 200 gr cartofi
  • 1 ceapa marisoara
  • 1 catel de usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • ulei pentru prajit cartofii
  • patrunjel proaspat
  • masline negre
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás):

Codul se pune la fiert pentru 15 minute apoi se curata de piele si oase si se faramiteaza(dar nu prea marunt).


Cartofii curatati de coaja se taie julien si se prajesc in ulei incins pana capata un pic de culoare. Se scot pe un prosop de hartie si se pudreaza cu sare.


Ceapa se taie feliute subtiri si se prajeste impreuna cu usturoiul si uleiul de masline, la foc domol pana cand se inmoaie bine fara sa se rumeneasca.


Peste ceapa se pune pestele si se amesteca bine, ca sa se imbibe in ulei, apoi se adauga cartofii si se mai amesteca o data.


Ouale le batem foarte putin, cu sare si piper si le turnam peste ingredientele anterioare, apoi amestecam usor cu o furculita pana ce ouale sunt gata dar au un aspect cremos nu ca o omleta.


Se ia oala de pe foc si se adauga maslinele si patrunjelul.


Bom apetite!

 

TIPS-URI

1

Iese foarte bun si daca folosim carne de pui (fiarta si taiata marunt) in loc de cod

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

xana 1

12.09.2013, 19:15

Multumesc, Cristina, ma bucur mult ca ti-a placut!! Sa incerci si cu pui, eu mai fac din resturi de pui la cuptor de exemplu.

cristeena20 1

27.12.2013, 14:24

Excelent Xana ..si mie imi place mult aceasta reteta!!! si ai dreptate cu puiul ...eu merue fac asa cand am resturi..oui abras te pup

Elena MihaelaMocanu 1

03.03.2017, 17:20

O delicatese ..astăzi o prepar pentru prima data...am alături pe soțul meu care este Portughez și cu ajutorul vostru va pupiii...😚😚😚😚

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
File de cod alb Alaska