Somn aromat la cuptor

de amalia01 in Peste, 18 Dec 2016 | 3259 vizualizari

 

Pentru ca in aceasta perioada, toata lumea este in cautare de retete noi, m-am gandit sa va dau o idee. Cu peste. Orice fel de peste va place. Eu am avut un somn...de la varul meu, pescarul... A iesit o minunatie: fraged, aromat, gustos...Sa te lingi pe degete si alta, nu!

 

INGREDIENTE

  • un somn de 2 kg
  • 1 lamaie
  • 6 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt Maggi secretul gustului intensavor legume
  • sare de mare Kotanyi
  • piper mozaic Kotanyi
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn aromat la cuptor:

Pestele il speli bine sub jet de apa rece, apoi il portionezi in 5 felii.

Lamaile le speli bine. Storci zeama de la o lamaie, iar pe cealalta o tai felii.

Pestele il condimentezi putin cu sare si il stropesti din belsug cu zeama de lamaie, apoi il dai la rece 1 ora, impreuna cu feliile de lamaie. Nu uita sa pastrezi cateva rondele pentru servit.

Cureti usturoiul si il speli.

Iei fiecare bucata de peste, o condimentezi cu piper proaspat macinat, putin Maggi , asezi un catel de usturoi ( intreg sau feliat) si impachetezi totul in hartie pentru copt.

Asezi pachetelele in tava cu gratar si dai la cuptorul preincalzit pentru 1 ora.

Desfaci hartia si mai lasi inca 10 minute, pentru ca pestele sa primeasca o culoare placuta si sa devina usor crocant deasupra.

Servesti imediat cu felii de lamaie si orice garnitura iti place.

 

TIPS-URI

1

peste

2

somn

3

aromat

4

gustos

5

sarbatoare

6

Tips&Tricks: nu uita sa gatesti cu dragoste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn aromat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de peste