Merlucius gratinat

de mihaelar63 in Peste, 27 Apr 2020 | 113 vizualizari

 

 O reteta italiana simpla preluata de la Benedetta [ fattoincasadabenedetta]. Spre surpriza mea gustul pesmetului gratinat a fost deosebit si inedit.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc merlucius
  • 6 linguri pesmet
  • 1 lamaie -coaja si zeama
  • 2 linguri vin alb
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat si maruntit
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat
  • salata verde si rosii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius gratinat:


  1. Merluciusul se curata de aripioare coada cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie .

  2. Taiati pestele in doua si cu grija scoateti sirea spinarii .

  3. Stropiti cu zeama de lamaie , sarati si lasati sa stea 10-15 minute .

  4. Restul ingredientelor se amesteca intr-un bol . Trebuie sa obtineti un amestec ca un nisip umed .

    Daca considerati ca este nevoie mai adugati putin vin sau ulei .

  5. Merluciusul se aseaza pe folie de hartie intr-o tava .

  6. Deasupra pestelui distribuiti in mod egal compozitia cu pesmet .

  7. Dati tava la cuptor pentru 20 minute .

  8. Merluciusul este gata cand este rumen, frumos gratinat .

  9. Serviti alaturat salata preferata de cruditati . Noi am avut salata verde cu rosii .


Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folositi la gatit vin de calitate .

2

Alaturat merge bine un vin alb demi-sec sau sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius gratinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rahela Velicu 1

28.04.2020, 09:53

oanapl 1

28.04.2020, 10:04

Yami!

Tabita _ 1

28.04.2020, 16:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Merluciu prajit