Merlucius gratinat

de mihaelar63 in Peste, 27 Apr 2020 | 1961 vizualizari

 

 O reteta italiana simpla preluata de la Benedetta [ fattoincasadabenedetta]. Spre surpriza mea gustul pesmetului gratinat a fost deosebit si inedit.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc merlucius
  • 6 linguri pesmet
  • 1 lamaie -coaja si zeama
  • 2 linguri vin alb
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat si maruntit
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat
  • salata verde si rosii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius gratinat:

  1. Merluciusul se curata de aripioare coada cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie .
  2. Taiati pestele in doua si cu grija scoateti sirea spinarii .
  3. Stropiti cu zeama de lamaie , sarati si lasati sa stea 10-15 minute .
  4. Restul ingredientelor se amesteca intr-un bol . Trebuie sa obtineti un amestec ca un nisip umed .
    Daca considerati ca este nevoie mai adugati putin vin sau ulei .
  5. Merluciusul se aseaza pe folie de hartie intr-o tava .
  6. Deasupra pestelui distribuiti in mod egal compozitia cu pesmet .
  7. Dati tava la cuptor pentru 20 minute .
  8. Merluciusul este gata cand este rumen, frumos gratinat .
  9. Serviti alaturat salata preferata de cruditati . Noi am avut salata verde cu rosii .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folositi la gatit vin de calitate .

2

Alaturat merge bine un vin alb demi-sec sau sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius gratinat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dorada regala prajita la tigaie