Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci

de Oana in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 8735 vizualizari

 

Este un mod excelent sa-ti incepi ziua cu o ceasca aburinda de cafea sau un pahar cu lapte cald si acesti minunati covrigi dulci.

Am gasit reteta mai demult si tot amanam sa-i fac…ieri m-am hotarat! sunt deliciosi!


Eu am framantat si dospit aluatul la masina de paine, dar se poate framanta si cu mana fara probleme si lasat apoi la dospit.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 25 g unt topit si racit
  • 120 g zahar
  • o lingura cu miere
  • 1 pliculet cu drojdie Dr. Oetker
  • coaja rasa de la o portocala
  • 425 g faina
  • o jumatate lingurita cu sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci:

Incingem cuptorul bine, apoi lasam focul mic, sa fie cald in bucatarie, ca sa cresca frumos covrigii

Aluatul l-am scos pe masa presarata cu faina si am intins o foaie cam de 0,5 cm grosime. Apoi am rulat foaia si am taiat cu cutitul rondele. Mi-au iesit 11 bucatele. Am desfacut apoi aluatul rulat si l-am intins in palme sub forma unui snur. Am format apoi covgrigii impletiti dupa cum vedeti in poza

Am pus in tava hartie de copt si am asezat covrigii la distanta, i-am invelit cu un prosop curat si i-am mai lasat la dospit o ora. Am pregatit apoi un amestec dintr-un ou si cateva linguri de lapte, am uns covrigii bine de tot si apoi am presarat pe ei zahar brun.

I-am copt la foc mic, cam 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alvita cu miere