Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci

de Oana in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 9107 vizualizari

 

Este un mod excelent sa-ti incepi ziua cu o ceasca aburinda de cafea sau un pahar cu lapte cald si acesti minunati covrigi dulci.

Am gasit reteta mai demult si tot amanam sa-i fac…ieri m-am hotarat! sunt deliciosi!


Eu am framantat si dospit aluatul la masina de paine, dar se poate framanta si cu mana fara probleme si lasat apoi la dospit.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 25 g unt topit si racit
  • 120 g zahar
  • o lingura cu miere
  • 1 pliculet cu drojdie Dr. Oetker
  • coaja rasa de la o portocala
  • 425 g faina
  • o jumatate lingurita cu sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci:

Incingem cuptorul bine, apoi lasam focul mic, sa fie cald in bucatarie, ca sa cresca frumos covrigii

Aluatul l-am scos pe masa presarata cu faina si am intins o foaie cam de 0,5 cm grosime. Apoi am rulat foaia si am taiat cu cutitul rondele. Mi-au iesit 11 bucatele. Am desfacut apoi aluatul rulat si l-am intins in palme sub forma unui snur. Am format apoi covgrigii impletiti dupa cum vedeti in poza

Am pus in tava hartie de copt si am asezat covrigii la distanta, i-am invelit cu un prosop curat si i-am mai lasat la dospit o ora. Am pregatit apoi un amestec dintr-un ou si cateva linguri de lapte, am uns covrigii bine de tot si apoi am presarat pe ei zahar brun.

I-am copt la foc mic, cam 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu magiun si nuci

de Miha 9

ieri la 21:27

Gogosi pufoase

ieri la 20:06

Trandafir placinta cu crema de vanilie si afine

ieri la 17:45

Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros

ieri la 08:43

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dulsineea