Mici

de Bucataras in Mancaruri cu carne, 2 Apr 2009 | 8936 vizualizari

 

Mititei a la Pastorel. Editura Humanitas alansat mai de mult o carte audio, in lectura actorului Valentin Uritescu, cu retete culese de Pastorel Teodoreanu: “Gastronomice”. Iata cum suna “Mititeii a la Pastorel”:

 

INGREDIENTE

  • Carne de vita - ceafa sau pulpa - 1 kilogram
  • 200 grame de grasime
  • usturoi
  • enibahar
  • chimen
  • piper
  • sare
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mici:

Carne de vita - ceafa sau pulpa - 1 kilogram si 200 grame de grasime. Se amesteca de doua ori prin masina de tocat.


In paralel se pregateste miez de piine (de marimea unei lamii) imbibat in mujdei de usturoi. Dupa ce s-a tocat carnea, se pune si miezul de piine bine usturoiat si se amesteca. Dupa gust se adauga mirodenii: enibahar, chimen, piper, sare si 1/2 lingurita de bicarbonat. Se framinta totul pina devine o pasta omogena. Apoi se modeleaza micii ii pui la rece citeva ore.


Alta reteta:


Se toaca de 2 ori carnea prin masina impreuna cu seul. Se adauga sarea, mirodeniile, usturoiul pisat, zeama de carne si bicarbonatul si se framanta totul cu mina timp de 15 minute adaugand putin cate putin 2 linguri de apa.Bine framantat trebuie sa fie deja ca o pasta. Castronul cu carnea framantata se tine 5-6 ore in frigider. Aproape de frigere se iau cu lingura din tocatura cantitati egale si se formeaza cu mana udata mititeii. Inainte de a fi asezati pe gratar se ung bine cu ulei, iar in timpul frigerii se ung cu o pana cu zeama de carne, amestecata cu puti ulei.


Citeva secrete vizavi de mici: (de la Dan Ungureanu, Pitesti, Romania)


1. Gustul specific al micilor originali este dat de usturoi, seul si carnea de oaie!!! (in amestec cu cea de porc, mai putin de vita)


2. Pentru ca micii sa nu se string pe gratar, sa fie mustosi si dupa ce s-au fript, pe linga faptul ca le trebuie bicarbonatul, pasta trebuie batuta, iar apa sau zeama de supa se adauga treptat. Batind pasta de mici, (dind cu ea de masa, de multe ori) inglobeaza mult mai multa apa decit amestecind-o pur si simplu. Este cel mai important secret al micilor.


Am sa revin cu reteta facuta de nea “Berbecu’ ”

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mici" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Ligia Bxl 1

04.02.2011, 09:17

cocolina 1

25.04.2012, 18:47

bucataras,,,,ce bine arata ,,ce miros frumos

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cum se fac mititeii de casa ;)