Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi

de Ina in Mancaruri cu carne, 15 Iun 2014 | 1320 vizualizari

 

Aceasta a fost preferinta mamei-soacre, pentru pranzul de azi. Cand mi-a adus puiul si mi-a zis ce ar vrea sa fac cu el, m-am gandit daca nu-i vreo ocazie speciala si-am uitat eu :)))))))))

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • 1,5 kg cartofi noi
  • 500 g ciuperci
  • 4 capatani de usturoi nou
  • condiment pentru friptura de pasare
  • o lingurita cu dulceata de ardei iute
  • fasole verde ( am folosit conservata )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi:

Dupa ce am curatat bine puiul, l-am parlit si l-am spalat bine in apa rece.


L-am stropit cu sos de soia, apoi l-am uns cu condiment pentru friptura de pasare si dulceata de ardei iute.


Am curatat si feliat 4 capatani de usturoi si am bagat o mana buna de usturoi in interiorul puiului, impruna cu alte condimente.


Separat, am curatat si feliat grosier cartofi noi , pe care i-am clocotit 2 minute in apa cu sare, dupa care i-am scurs de apa.


Am curatat si ciupercile si le-am lasat 2 minute in apa clocotita, apoi le-am scurs de apa.


In vasul cuptorului cu halogem am asezat pe gratarul mic puiul, iar de jur-imprejur am alternat cartofii noi cu ciupercile, pe care le-am condimentat cu sare, sos de soia si felii de usturoi .


Am pornit cuptorul 30 minute la 180 grade, apoi am intors puiul si l-am lasat inca 30 minute la 180 grade, pana ce s-a rumenit.


Am scos puiul pe un platou, am indepartat gratarul si am lasat legumele inca 5 minute, la 150 grade, in sosul format din grasimea scursa de la de pui si condimente.


Am servit puiul astfel pregatit, cu legume si usturoi, alaturi de o salata de fasole verde cu mujdei de usturoi ( eu am folosit fasole conservata , careia i-am adaugat doar mujdeiul, dupa ce am scurs lichidul din borcan )


Pentru cine doreste, poate adauga mujdei si peste pui si cartofi.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Daca puiul este mai mare, se mareste timpul de stat la cutor cu inca 10 minute, pe fiecare parte .

2

In cuptorul cu halogen nu este nevoie sa adaugam grasime , apa sau alte lichide, intrucat totul se gateste in sucul propriu, scurs in timpul prepararii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

15.06.2014, 20:30

Cat de apetisant

laura_n 1

16.06.2014, 16:16

uite de asta imi vine sa te banez )))
a fost bun? te-ai lins pe degete? ))))

Ina 1

16.06.2014, 16:35

sa zic ca eu si Costel am mancat un pui intreg ( mai putin o pulpa pe care a mancat-o mama-soacra? ) Nu zic ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu legume si piept de pui