Fasole pastai, conservata pentru iarna

de Ina in Conserve, 10 Iul 2010 | 84748 vizualizari

 

O reteta prezentata din poze "adunate" , fiindca la momentul prepararii nu mi-a trecut prin minte ca si asta e de pus pe site :))). Asa ca va prezint o parte din gradina cu unul din randurile de fasole, pe vremea cand abia inflorea.....fasolea pregatita de fiert acum vreo saptamana.....si borcanele gata aranjate in beci :D :))

 

INGREDIENTE

  • fasole verde sau galbena
  • sare
  • aspirina ( netamponata )
  • borcane cu capac ( cu filet sau capsat )
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole pastai, conservata pentru iarna:

      Fasolea se curata de codite si se rupe in bucati mai mici, daca este prea lunga. Se pune la fiert ( nu prea mult) in apa cu putina sare, iar cand e fiarta se scoate din apa si se aseaza in borcane. Apa in care a fiert fasolea se potriveste de sare gustand din ea, apoi se toarna peste fasole, in borcane, sa acopere foarte bine partea solida. In fiecare borcan se pune cate o aspirina pisata.

      Capacele se tin 1 minut in apa clocotita, apoi se infileteaza pe borcane. Se aseaza borcanele intr-o cratita/ oala mai mare, pe fundul careia s-a asezat un prosop, se adauga apa in jurul lor si se sterilizeaza 10-15 minute.

      Se scot cu grija borcanele, se lasa sa se raceasca si se aseaza in camara/ beci, unde se vor pastra chiar si 2-3 ani, fara sa se altereze.

TIPS-URI

1

In locul aspirinei se poate folosi conservant

2

Inainte sa pui capacul, fierbe-l putin, va adera mult mai bine de gura borcanului

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole pastai, conservata pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

REDSUNSHINE 1

05.07.2012, 15:24

arata super!! uite cum procedez eu:cratita,ulei,1 rand fasole,1rand rosii felii,sare,1 rand patrunjel si leustean taiat marunt,foi de dafin,cativa catei de usturoi taiati si tot asa pana se umple cratita,apa doar cat sa le acopere putin. daca pun in borcan ,la sfarsitul fierberii pun salicil si mai invart de cateva ori..apoi cu borcanele la bain marin,daca pun la congelator nu pun salicil( in punga pun si supa in care a fiert,dupa ce s-a racit) este deli cios PSpor la munca si deviza mea :ce e in gradina mea si pus de mine e 100% bun,natural si eco

Ina 1

05.07.2012, 20:49

Multumesc, dragelor!
Redsunshine, interesanta ideea ta De-as avea 3-4 lazi frigorifice... )

leonata 1

13.07.2014, 22:23

mulțumesc măi fetelor,idei creative.Am să încerc și eu.Spor la treabă

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa