Varza a la Cluj

de GeorgiG in Mancaruri cu carne, 24 Ian 2017 | 1345 vizualizari

 

Am facut pentru prima data varza a la Cluj si ne-a placut foarte mult. 

 

INGREDIENTE

  • o varza murata mai mare
  • 0 jumatate varza dulce
  • 700 g carne tocata porc si vita
  • 2 cepe potrivite
  • 100 g orez
  • 100 ml vin rosu
  • 4 linguri ulei
  • 300 g pasta rosii
  • cimbru
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • costita fara os afumata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Mai intai tocam varza marunt. Frecam cu putina sare varza dulce. Daca varza murata este prea acra sau sarata, o tinem putin in apa rece.


Intr-un vas incapator, amestecam varza dulce cu cea murata, adaugam 2 linguri ulei, o cescuta apa calda, cimbru, foi de dafin, piper, boia dulce si sare, daca mai este nevoie. Punem vasul pe foc, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, amestecand periodic pana cand este gata si carnea.


In alt vas, pregatim carnea. Tocam marunt 2 cepe potrivite sau una mai mare. Punem cepele tocate in vasul 2, adaugam 2 linguri ulei, o cescuta apa si orezul spalat si punem vasul pe foc. Cand a scazut apa, adaugam si carnea si amestecam continuu, pana carnea isi schimba culoarea. Adaugam apoi putina sare, cimbru, piper, boia dulce si 100 ml vin rosu. Lasam sa mai fiarba 15-20 minute.


Intr-un vas roman, asezam un strat de varza, cateva linguri de pasta de rosii, un strat de carne, apoi cateva linguri de pasta de rosii, din nou un strat de varza, cateva linguri pasta rosii peste care asezam felii de costita fara os afumata.


Introducem vasul la cuptor pana se rumeneste usor. Noua ne place varza mai rumenita si eu l-am lasat mai mult la cuptor, cred ca vreo 2 ore la foc mediu.


Noi am servit-o cu iaurt si ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

kytz 1

25.01.2017, 00:49

miki_a 1

27.01.2017, 05:19

Bună varza!

GeorgiG 1

28.01.2017, 22:04

Multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Varza scazuta cu carne afumata