Midii cu sos

de meosiris in Peste, 28 Feb 2012 | 3667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg midii congelate
  • 400g rosii din conserva pasate bine cu ajutorul unui blender
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 3 frunze dafin
  • 3-4 catei usturoi
  • oregano
  • busuioc
  • sare, piper
  • zeama de lamaie.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu sos:

Curatati bine midiile sub jet de apa rece. Eu am folosit un burete din sarma pentru a le curata mai bine de depunerile calcaroase. Daca gasiti midii deschise le aruncati. Le scurgeti bine de apa si incepeti sa pregatiti sosul.



Intr-o oala punem pe foc uleiul si untul. Se adauga cateii de usturoi pisati si se lasa pana incep sa miroasa.



Se adauga rosiile pasate bine, condimentele si se lasa sa dea cateva clocote. Se rastoarna si midiile in sos, se invarte bine, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba impreuna 10 minute.



Dupa cele 10 minute petrecute pe foc, se scot midiile pe un platou si sosul se mai lasa cateva minute cat sa mai scada un pic.

Aruncam midiile care nu s-au deschis. La mine in poze veti observa cateva midii cu cate 2 bucatele de carne:)...unele si-au lasat carnea in sos iar cochilia goala am aruncat-o asa ca le-am asezat frumos in alte cochilii primitoare:).

La final turnam sosul peste scoici. Se serveste alaturi felii de lamaie si paine proaspata cu ajutorul careia puteti manca sosul ce ramane.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

28.02.2012, 13:48

preferatele mele....ce-mi plac...yamy yamy....vreau si eu

meosiris 1

28.02.2012, 15:54

Poftiti la gustat! Am crezut ca ne ajunge 1 kg de midii congelate, dar mai mult e cochilia de ele, plus ca la fiert raman cateva care nu se deschid si trebuie aruncate asa ca dintr-un kg de midii iti ajung asa de 2 maselutze ca sa nu zic chiar de una. Dar in schimb, foarte delicioase!

iri_iri 1

28.02.2012, 21:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Midii cu sos catifelat si taitei de orez