Macrou marinat la rece

de Gicuta69 in Peste, 24 Ian 2016 | 21753 vizualizari

 

 


Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!


 

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati macrou congelat (1,200 kg)
  • 500 ml apa
  • 225 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • o lingurita piper boabe
  • 2 lingurite boabe de mustar
  • 2 frunze de dafin
  • o lingura sare de muraturi
  • o lingurita de zahar
  • sare pentru sarat pestele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou marinat la rece:

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le lasam la frigider dupa o zi pe alta.

Pentru saramura: punem apa, otetul, uleiul, zaharul si sarea intr-o craticioara la fiert. Adaugam foile de dafin si piperul si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si lasam saramura la racit.

Spalam pestele de surplusul de sare si il lasam la scurs. Morcovii ii curatam si ii taiem rondele iar ceapa solzisori.

Intr-un borcan care se inchide etans  asezam pestele intercaland cu rondelele de morcov si ceapa.

Adaugam boabele de mustar si turnam saramura rece  ,care trebuie sa acopere bine pestele .Inchidem borcanul si il punem in frigider.

Dupa o saptamana se poate consuma. Pofta buna!

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Macrou marinat la rece-0
Macrou marinat la rece-1
Macrou marinat la rece-2
Macrou marinat la rece-3
Macrou marinat la rece-4
Macrou marinat la rece-5
Macrou marinat la rece-6
Macrou marinat la rece-7
Macrou marinat la rece-8
Macrou marinat la rece-9

COMENTARII (18)

mirela0911

mirela0911 1

26.01.2016, 15:16

Foarte bine arata!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

31.01.2016, 12:33

Nu am mancat niciodata, dar ma tenteaza sa incerc si eu!

Zamfira

Zamfira 1

02.02.2016, 11:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!