Midii cu vin si busuioc

de mimmi in Fructe de mare, 12 Iul 2012 | 3106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg midii
  • 5 catei usturoi
  • busuioc proaspat
  • 250 ml vin
  • 50 g unt
  • suc de lamaie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu vin si busuioc:

In primul rand ne ocupam de midii. Ele trebuie sa fie inchise de tot. Cele care sunt deschise se lovesc usor cu degetul, cele care se inchid sunt bune, cele care raman deschise se arunca. :) Se spala foarte bine sub apa rece, cu ajutorul unei sarme de bucatarie.


Topim untul intr-un wok, calim in el usturoiul tocat marunt si frunzele de busuioc. Adaugam midiile si vinul si le lasam sub capac cca 5 minute, timp in care mai miscam wokul, fara sa ridicam capacul. Dupa 5 minute, midiile trebuie sa fie deschide, presaram putina sare si adaugam sucul de la ½ lamaie.


Noi am servit cu pastai de fasole cu susan.


Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu vin si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

alba_zori 1

12.07.2012, 17:47

si mie imi plac,doar ca trebuie gasite proaspete,mor dupa ele,am mancat tot asa,dar si cu rosii si patrunjel,si ca condiment la spaghete,sunt super buni,sa-ti fie de bine

iri_iri 1

12.07.2012, 20:39

Alexandra Elena 1

27.07.2012, 14:49

ador fructele de mare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

17960 puncte

Rocsi

6716 puncte

oanapl

5553 puncte

Constelatialeu

4708 puncte

katty

4274 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Domuri cu cafea, ciocolată și trufă crocantă

de Ancutsa 6

ieri la 23:14

Bilute de cacao cu cirese glasate

de Dea_Dea 6

ieri la 21:46

Ciorba de peste cu dovlecel

pe 27.01 la 16:57

Desert placinta cu dovleac 2

de Dea_Dea 6

pe 26.01 la 21:58

RETETA RECOMANDATA
Creveti in bere neagra