Miel fiert in jantuit

de gaby_duceag in Supe/Ciorbe, 2 Aug 2010 | 10551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un miel
  • apa :))))
  • 3 rosii
  • doi ardei
  • doi morcovi
  • usturoi, (dupa gust)
  • 1, 5 l jantuit( produsul ramas in urma prepararii casului la stana,;deci faci casul, urda, si ce ramane e bunatatea asta:d )
  • 500 gr smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • patrunjel
  • leustean
  • loboda
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel fiert in jantuit:

Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie(nu d-alea de pus pe cap:)) ) , in ceaun.

Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si  portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.

Se fierbe bine(nu pot zice la foc potrivit:)), ca depinde cate lemne pui pe foc:))).

Cam..o ora ,o ora juma... zic eu; trebuie ca furculita sa patrunda usor in carne.

Cand e fiarta cam pe 2/3 din timpul normal, se pune ceapa, morcovul si ardeiul.

Se mai lasa cam 20 min, dupa care se pun rosiile, decojite si tocate.

Dupa alte 10 minute, se adauga jantuitul  usturoiul tocat si smantana care se mai fierb 20 minute

In final, se pun verdeturile spalate si tocate (cu exceptia buchetelulu de cimbru care se leaga cu o atza si se lasa putin la fiert apoi se scoate), sarea si piperul.

Nimeni nu are rabdare sa se raceasca ciorba care se distribuie in strachini de lut, apuca fiecare cate unul, se frige la limba, il da gata si mai cere:)))

 

 

Sefuuu, am si balmos, vrei? :)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel fiert in jantuit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

Krystyan Trendy 1

28.11.2013, 15:19

grozava reteta ...introducerea e foarte tare

Panacris 1

01.05.2014, 09:23

Xandrinne 1

13.09.2015, 10:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!