Miel la cuptor cu garnitura de legume

de susu in Oaie, 14 Iun 2011 | 5708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel
  • Usturoi verde
  • Vin rosu
  • 2 cani
  • 1 capatana de usturoi uscat
  • Foi de dafin
  • Piper
  • Cimbru
  • Oregano
  • Busuioc
  • Delicat
  • Boia
  • Ulei de masline
  • 1 buchet broccoli
  • 1 bucata de conopida
  • ½ kg morcovi
  • 2 cartofi
  • Curry
  • Sos de soia
  • Unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel la cuptor cu garnitura de legume:

Carnea se spala, se sterge si se cresteaza. Se freaca bine cu condimente si ulei de masline. Se introduce cateii de usturiu in crestaturi si tine la frigider peste noapte. A doua zi se aseaza in tava, se pun cateva fire de usturoi impletite, foi de dafin, 1 cana de vin si se acopera cu folie de aluminiu. Se tine aproximativ 1 ora la foc potrivit dupa care seinlatura folia si se mai lasa vreo ora. Pe parcurs se stropeste cu sosul din tava. Spre jumatatea timpului de gatire se adauga si restul de vin. Se lasa pana se rumeneste frumos deasupra. 

Conopida si broccoli se desfac buchetele si se pun in apa rece cu sare si putin otet. Dupa vreo 10 min se trec sub jet de apa rece. Morcovii se curate si se taie bastonase iar cartofii cubulete. Se amesteca legumele cu condimente eu folosesc curry si apoi adaug sos de soia. Se gatesc la steamer dupa care se amesteca fierbinti cu putin unt pentru gust. Servim mielul fierbinte cu o portie de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la cuptor cu garnitura de legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel gatit cu bere