Miel la cuptor cu garnitura de legume

de susu in Oaie, 14 Iun 2011 | 5633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel
  • Usturoi verde
  • Vin rosu
  • 2 cani
  • 1 capatana de usturoi uscat
  • Foi de dafin
  • Piper
  • Cimbru
  • Oregano
  • Busuioc
  • Delicat
  • Boia
  • Ulei de masline
  • 1 buchet broccoli
  • 1 bucata de conopida
  • ½ kg morcovi
  • 2 cartofi
  • Curry
  • Sos de soia
  • Unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel la cuptor cu garnitura de legume:

Carnea se spala, se sterge si se cresteaza. Se freaca bine cu condimente si ulei de masline. Se introduce cateii de usturiu in crestaturi si tine la frigider peste noapte. A doua zi se aseaza in tava, se pun cateva fire de usturoi impletite, foi de dafin, 1 cana de vin si se acopera cu folie de aluminiu. Se tine aproximativ 1 ora la foc potrivit dupa care seinlatura folia si se mai lasa vreo ora. Pe parcurs se stropeste cu sosul din tava. Spre jumatatea timpului de gatire se adauga si restul de vin. Se lasa pana se rumeneste frumos deasupra. 

Conopida si broccoli se desfac buchetele si se pun in apa rece cu sare si putin otet. Dupa vreo 10 min se trec sub jet de apa rece. Morcovii se curate si se taie bastonase iar cartofii cubulete. Se amesteca legumele cu condimente eu folosesc curry si apoi adaug sos de soia. Se gatesc la steamer dupa care se amesteca fierbinti cu putin unt pentru gust. Servim mielul fierbinte cu o portie de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la cuptor cu garnitura de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor