Mille - Feuille

de Anamaria Cook in Prajituri, 3 Mar 2012 | 4158 vizualizari

 

Aceasta reteta mi sa parut asa sofisticata si dificil de facut incat am asteptat ceva pana m-am apucat de ea dar va spun ca am facut-o de doua ori intr-o saptamana dupa aia, [ur si simplu delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 250 g aluat pentru foietaj
  • 3 linguri gem de zmeura
  • 150 ml frisca lichida
  • CREME PATISSIERE:
  • 2 oua
  • 60g zahar vanilat
  • 30g faina
  • 300ml lapte
  • GLAZURA:
  • 125 g zahar pudra
  • 2 linguri apa calduta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille - Feuille:

CREME PATISSIERE:



Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati 3-4 linguri de lapte si amestecati bine pana se formeaza o crema omogena. Puneti laptele la incalzit intr-o cratita dar nu il lasati sa fiarba. Turnati laptele peste oua si amestecati energetic cu telul. Se spala cratita apoi puneti compozitia la foc mic amestecand continuu pentru 15-20 minute sau pana se ingroasa crema.


Se pune crema intr-un castron si se acopera cu folie alimentara de plastic pentru a preveni formarea unei coji la suprafata.


Presarati putina faina pe o suprafata neteda si apoi intindeti aluatul subtire(cam 1mm), apoi taiati aluatul in 3 fasii de 10X30cm, intepati cu o furculita din loc in loc si se pun la cuptor la 220 °C /425°C/gaz 7 intr-o tava cu hartie de copt pentru 10-15 minute sau pana aluatul capata o culoare aurie.


Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Preparati glazura, puneti zaharul si 2 linguri de apa intr-un castron si amestecati bine, intinteti glazura peste una dintre fasii si lasati deoparte.


Luati o a doua fasie de aluat si intindeti gemul de zmeura si apoi frisca mixata.


Asezati a treia fasie de aluat peste cea cu frisca si intindeti crema de patiserie.


Deasupra asezati fasia cu glazura. Se taie in bucati si se pune la frigider pana sunt gata de servit.


POFTA BUNA!!!

 

TIPS-URI

1

Faceti foile subtiri ca se umfla in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille - Feuille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Laly 1

04.03.2012, 20:24

Ina deloc

Anamaria Cook 1

04.03.2012, 20:44

@ ina- cam : nici nu ma mai gandesc la asta ca am mancat multa

Panacris 1

06.03.2012, 07:56

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu visine din dulceata