Prajitura cu iaurt si piscoturi

de ionela2682 in Prajituri, 10 Apr 2013 | 22193 vizualizari

 

Din categoria retetelor usor de pregatit si cu un aspect...waaawwww..

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 1 pahar iaurt
  • 1 pahar frisca lichida
  • 3-4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina Dr Oetker
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 pahar dr apa
  • piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si piscoturi:

Prepararea blatului:


-Peste albusurile batute spuma cu zaharul adaugam ,galbenusurile amestecate cu 3 linguri ulei,faina si praful de copt


-omogenizam compozitia


-turnam in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul incins dinainte la temperatura medie


-coacem pana trece testul scobitorii


-lasam sa se raceasca


Crema


-gelatina o punem la hidratat in putina apa calda


-iaurtul il amestecam cu zaharul si mixam pana se topeste zaharul


-adaugam frisca batuta spuma tare si esenta de vanilie


-amestecam ,adaugam gelatina hidratata .Omogenizam bine


Siropul:


-peste zaharul caramelizat turnam apa calduta (atentie va face bulbuci si riscati sa va opariti cu aburul)


-lasam sa se raceasca,la final adaugam esenta de rom dupa gust


Asamblare


-in tava in care am pregatit blatul turnam siropul, asezam blatul racit, acoperim cu 1/2 din cantitatea de crema, asezam uniform piscoturile, le acoperim cu restul de crema, radem ciocolata cu lapte din abundenta si dam la rece prajitura pentru cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

diana_k 1

11.04.2013, 21:41

Micutza Luana 1

16.04.2013, 18:31

Giana 1

29.05.2014, 09:49

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt insiropata