Mille-feuille cu frăguţe

de AlexJ in Dulciuri, 22 Iun 2011 | 15665 vizualizari

 

Primul weekend din vacanţa de vară l-am petrecut pe Valea Mureșului (ca şi multe alte weekenduri) . Şi pentru că am prins o vreme extraordinară, nici prea cald, nici prea frig ... o vreme minunată pentru plimbări în natură, ne-am întors cu o recoltă bogată de frăguțe ..

 

INGREDIENTE

  • Aveți nevoie de:
  • aprox.120 gr. zahăr pudră, plus extra pentru pudrat
  • 250 gr.  aluat de patiserie
  • 200 gr. frăguțe ( sau orice fel de fructe de pădure doriți)
  • Pentru crema de lămâie :
  • 165 ml  frişcă lichidă
  • 25 gr  zahăr pudră
  • 1 teacă de vanilie, doar semințele  (sau 2 picături de extract de vanilie)
  • 1 lămâie, coaja rasă fin şi sucul
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille-feuille cu frăguţe:

1. Pregătim terenul:  așezăm  hârtie de copt pe o tavă mare.

Pudrăm suprafaţa de lucru cu o cantitatea destul de mare de  zahăr pudră şi întindem aluatul de patiserie . Cu ajutorul sucitorului întindem aluatul super-subțire, atât de subțire cât să îl puteți ridica fără să se întindă.

Tăiați 24 de dreptunghiuri de 10 cm în lungime şi 4 cm în lăţime şi puneţi-le pe tava de copt pregătită. Se presară cu mult zahăr pudră şi se pune în frigider pentru 30 de minute.

Se încălzește cuptorul la 200C. Scoateţi aluatul din frigider şi coaceți în cuptor timp de cinci minute, apoi scoateți din cuptor şi presărați peste aluat mai mult zahăr pudră. Îl introduceți din nou  la cuptor şi lăsați pentru încă cinci minute sau până aluatul devine auriu-maro. Scoateţi tava din cuptor şi lăsați-o deoparte să se răcească aluatul.

2. Pregătirea cremei : Se pune frișca , zahărul pudră şi vanilia într-un castron mare şi se bate până se întărește şi face vârfuri atunci când telul este scos din castron. Adăugați apoi coaja de lămâie şi sucul acesteia .Mixati bine.

3. Aranjarea în farfurie: Pentru cremă ar fi indicată utilizare unui dui- piesă mică, conică, folosită pt. ornarea prăjiturilor. Dacă nu aveți în dotare aşa ceva , folosiți ce metodă doriți pentru a întinde crema.

Pe farfuria de servire puneți puțină cremă ( ca să fixați aranjamentul  în farfurie). Apoi vine primul rând de mille-feuille , apoi crema şi peste cremă frăguțele . Repetați operațiunea cu încă un strat iar la final  se presară stratul superior cu mai mult zahăr pudră.

În cazul în care aluatul dvs. a crescut foarte mult în cuptor , nu forțați .Este la fel de aspectuos , ca să nu mai vorbim de gustos şi un mille-feuille din 2 straturi.

Un sfat: ca să nu aveți surprize ( eu am avut) așteptați să se răcească foarte bine aluatul şi să vă mișcați foarte repede cu asamblatul desertului , mai ales dacă este foarte cald afară sau în bucătăria dvs. Riscați să se înmoaie crema şi să vă alunece straturile de mille-feuille.   Şi încă ceva: după asamblare păstrați desertul la frigider până la servire. Şi 5 minute afară din frigider pot fi fatale...

Puteti servi acest desert cu o frunză de mentă deasupra.

Să aveți poftă şi o zi minunată !!!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille-feuille cu frăguţe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de fragi