Mille-feuille cu frăguţe

de AlexJ in Dulciuri, 22 Iun 2011 | 10569 vizualizari

 

Primul weekend din vacanţa de vară l-am petrecut pe Valea Mureșului (ca şi multe alte weekenduri) . Şi pentru că am prins o vreme extraordinară, nici prea cald, nici prea frig ... o vreme minunată pentru plimbări în natură, ne-am întors cu o recoltă bogată de frăguțe ..

 

INGREDIENTE

  • Aveți nevoie de:
  • aprox.120 gr. zahăr pudră, plus extra pentru pudrat
  • 250 gr.  aluat de patiserie
  • 200 gr. frăguțe ( sau orice fel de fructe de pădure doriți)
  • Pentru crema de lămâie :
  • 165 ml  frişcă lichidă
  • 25 gr  zahăr pudră
  • 1 teacă de vanilie, doar semințele  (sau 2 picături de extract de vanilie)
  • 1 lămâie, coaja rasă fin şi sucul
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille-feuille cu frăguţe:

1. Pregătim terenul: așezăm hârtie de copt pe o tavă mare.


Pudrăm suprafaţa de lucru cu o cantitatea destul de mare de zahăr pudră şi întindem aluatul de patiserie . Cu ajutorul sucitorului întindem aluatul super-subțire, atât de subțire cât să îl puteți ridica fără să se întindă.


Tăiați 24 de dreptunghiuri de 10 cm în lungime şi 4 cm în lăţime şi puneţi-le pe tava de copt pregătită. Se presară cu mult zahăr pudră şi se pune în frigider pentru 30 de minute.


Se încălzește cuptorul la 200C. Scoateţi aluatul din frigider şi coaceți în cuptor timp de cinci minute, apoi scoateți din cuptor şi presărați peste aluat mai mult zahăr pudră. Îl introduceți din nou la cuptor şi lăsați pentru încă cinci minute sau până aluatul devine auriu-maro. Scoateţi tava din cuptor şi lăsați-o deoparte să se răcească aluatul.


2. Pregătirea cremei : Se pune frișca , zahărul pudră şi vanilia într-un castron mare şi se bate până se întărește şi face vârfuri atunci când telul este scos din castron. Adăugați apoi coaja de lămâie şi sucul acesteia .Mixati bine.



3. Aranjarea în farfurie: Pentru cremă ar fi indicată utilizare unui dui- piesă mică, conică, folosită pt. ornarea prăjiturilor. Dacă nu aveți în dotare aşa ceva , folosiți ce metodă doriți pentru a întinde crema.


Pe farfuria de servire puneți puțină cremă ( ca să fixați aranjamentul în farfurie). Apoi vine primul rând de mille-feuille , apoi crema şi peste cremă frăguțele . Repetați operațiunea cu încă un strat iar la final se presară stratul superior cu mai mult zahăr pudră.


În cazul în care aluatul dvs. a crescut foarte mult în cuptor , nu forțați .Este la fel de aspectuos , ca să nu mai vorbim de gustos şi un mille-feuille din 2 straturi.


Un sfat: ca să nu aveți surprize ( eu am avut) așteptați să se răcească foarte bine aluatul şi să vă mișcați foarte repede cu asamblatul desertului , mai ales dacă este foarte cald afară sau în bucătăria dvs. Riscați să se înmoaie crema şi să vă alunece straturile de mille-feuille. Şi încă ceva: după asamblare păstrați desertul la frigider până la servire. Şi 5 minute afară din frigider pot fi fatale...


Puteti servi acest desert cu o frunză de mentă deasupra.


Să aveți poftă şi o zi minunată !!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mille-feuille cu frăguţe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

COMENTARII (25)

Angelina_Elena 1

03.03.2012, 21:00

sunt dementiale!

AlexJ 1

23.03.2012, 21:53

babi5 1

04.09.2013, 17:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34