Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill

de Sylvia in Vita, 29 Mar 2014 | 6361 vizualizari

 

Cine a zis ca nu se potriveste un gratar bun ba chiar un mititel cu mille-feuille cu iz intelectual, frantuzesc la denumire, cu influente italiene de la mozzarella ? Dovada clara este in farfuria mea, au mers de minune si s-au completat minunat, iubesc aroma legumelor la gratar suprapuse si inrobate bine intr-o mozzarella topita, este pentru mine una dintre cele mai rafinate si complete garnituri.

 

INGREDIENTE

  • o vanata
  • dovlecel verde/zucchini
  • ardei copt
  • mozzarella
  • o bucata de filé de vita
  • mititei
  • piept de pui
  • sare
  • piper ulei de masline
  • putin busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill:

Prepararea este simpla: se spala legumele se taie rondele vanata si dovlecelul si se sareaza si pipareaza. Se lasa asa pret de cateva minute sa scoata apa din ele "dégorger" se numeste aceasta tehnica in limba franceza si este des intalnita la toate legumele care urmeaza a fi prajite sau la prepararea castravetilor. Legumele se prajesc individual in putin ulei de masline si ardeii se coc si se decojesc.

Este foarte important ca fiecare leguma sa fie preparata individual, asa isi patreaza mai bine aroma si puteti sarespectati timpii de gatire, la orice reteta care se respecta la restaurant toate legumele sunt preparate individual si ansamblate mai apoi ca sa avem o preparare perfecta. Pe o hartie de copt se aseaza in straturi ardeii copti, mozzarella, vinata, alternand straturile si terminand cu mozzarella. Se asezoneaza intre straturi cu putin busuioc proaspat

Se pun la cuptor la 210 grade pret de cateva minute pana se topeste mozzarella. 

In tot acest timp se prepara mix-grill-ul, carnea a fost asezonata doar cu sare si piper, in special la carnea de vita nu prea pun multe condimente deoarece daca este o bucata de calitate gustul in sine trebuie apreciat si scos in evidenta. 

Se monteaza totul pe o farfurie calda, punem cate un mille-feuille de legume cu o portie mai putin sau mai mult generoasa de carne si adaugam putin sos dupa gust ( eu am pus un sos de piper dar acesta este o alta poveste care urmeaza a fi spusa ) .  In poza o sa mai vedeti si un "fagot" de fasole verde, o legatura de fasole verde legata cu bacon dar asta e deasemenea o alta reteta . 

 

TIPS-URI

1

mille-feuille este un termen preluat din patiseria franceza, este o prajitura cu un aluat foitaj care din cauza impaturirii pe straturi se spune ca ajungea la 1000 de foi ( de unde numele) in realitate erau 729 de straturi

2

serviti mereu pe farfurii calde orice mancare calda, eu le tin in cuptor la 60 de grade si apoiinvelite cu un prosop pana in momentul servirii mesei, la restaurant sunt dulapuri speciala incalzite in care se stocheaza farfuriile

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

02.04.2014, 11:59

Lia_ 1

04.04.2014, 16:01

Foarte-foarte bun! Am gatit-o, asa cum mi-am promis atunci cand ai postat. M-a derutat un pic, tu zici in titlu legume la gratar dar sunt in tigaie, cu un strop de ulei.
Multumim pt. reteta. Am preparat putin pt ca nu ne omoram dupa dovlecel dar in combinatia asta habar n-aveam de el ca este acolo. Fiica-mea zice ca sa fac iar

Sylvia 1

10.04.2014, 14:33

super, ma bucur ca v-a placut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Carne de vita cu legume a la grill