Minciunele

de Criss in Dulciuri, 15 Apr 2014 | 22289 vizualizari

 

Daca pana acum nu stiati, cei mai mari maestrii bucatari sunt barbatii. Avem dovava. ;)
Impreuna cu Alex, ne-am jucat in bucatarie, am impletit aluatul si am facut niste minciunele. Chiar daca unele au ajuns sa semene mai degraba cu niste rate , intentia conteaza. ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 cutie mica (200 g ) iaurt gras
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 550 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

Spargem ouale, adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem cu mixerul pana se spumeaza ouale si s-a topit zaharul. Adaugam iaurtul, bicarbonatul de sodiu, coaja de lamaie si amestecam bine. Adaugam apoi faina treptat, amestecand mai intai cu o lingura, apoi pe masura ce aluatul devine mai gros, framantam cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios. Punem faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime. Aluatul se lipeste destul de usor, asa ca vom lucra doar pe masa infainata. Taiem aluatul in patratele, la mijlocul fiecarui patrat taiem putin, apoi intoarcem un colt si il scoatem pe gaura. :) Sper sa intelegeti mai bine din poze. Minciunelele astfel formate le prajim in baie de ulei si le scoatem apoi pe hartie absorbanta. Pudram cu zahar vanilat. Cam asta e tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fundite, minciunele sau uscatele