Minciunele

de Criss in Dulciuri, 15 Apr 2014 | 19739 vizualizari

 

Daca pana acum nu stiati, cei mai mari maestrii bucatari sunt barbatii. Avem dovava. ;)
Impreuna cu Alex, ne-am jucat in bucatarie, am impletit aluatul si am facut niste minciunele. Chiar daca unele au ajuns sa semene mai degraba cu niste rate , intentia conteaza. ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 cutie mica (200 g ) iaurt gras
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 550 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

Spargem ouale, adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem cu mixerul pana se spumeaza ouale si s-a topit zaharul. Adaugam iaurtul, bicarbonatul de sodiu, coaja de lamaie si amestecam bine. Adaugam apoi faina treptat, amestecand mai intai cu o lingura, apoi pe masura ce aluatul devine mai gros, framantam cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios. Punem faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime. Aluatul se lipeste destul de usor, asa ca vom lucra doar pe masa infainata. Taiem aluatul in patratele, la mijlocul fiecarui patrat taiem putin, apoi intoarcem un colt si il scoatem pe gaura. :) Sper sa intelegeti mai bine din poze. Minciunelele astfel formate le prajim in baie de ulei si le scoatem apoi pe hartie absorbanta. Pudram cu zahar vanilat. Cam asta e tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

laura_n 1

15.04.2014, 19:47

he, he! ce dulce este )

Criss 1

16.04.2014, 06:06

Lia_ 1

16.04.2014, 07:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

RETETA RECOMANDATA
Fundite aromate