Mini alivenci

de cristeena20 in Dulciuri, 28 Mar 2015 | 3916 vizualizari

 

Este reteta lui Miha care m-a cucerit la prima vedere. diferenta e ca eu am facut-o in forme mici de sufleuri . Este un desert fantastic-pufos, aerat , deloc dulce ,dar cu o aroma deosebita .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • putina sare
  • 30 gr smantana
  • 50 gr faina de malai
  • 30 gr faina
  • 30 gr unt
  • Pentru servit:
  • smantana si zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini alivenci:

- Amestecam branza cu galbenusurile de ou si apoi adaugam smantana, untul moale si faina de malai si faina alba de grau. Punem putina sare fina si amestecam bine. Batem albusurile spuma si le adaugam la compozitia de branza, amestecand cu miscari circulare de sus in jos. 

- Ungem formele cu unt si turnam compozitia in ele. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 minute, pana devin rumenite deasupra. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit putin inainte de a le scoate din forme.

Le servim calde cu smantana deasupra si rpesarate cu zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini alivenci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Alivanca