Sufleu de ciocolată albă

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Mai 2012 | 7013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • o lingură făină
  • două linguri amidon
  • 180 ml lapte , plus 20 ml.
  • o păstaie vanilie
  • 100 gr ciocolată albă
  • 5 albuşuri
  • o lingură zahăr + 3 linguri pentru mixat albuşurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolată albă:

Radem ciocolata pe răzătoarea cu ochiuri mari. Punem la fiert într-o crăticioară laptele împreuna cu o păstaie de vanilie despicată. Separăm albuşul de gălbenuş (vorbesc de cele două ouă). Amestecăm gălbenuşul cu făina, amidonul si o lingură de zahăr. Diluam totul cu cei 20 ml lapte rămas şi adăugăm în laptele cu vanilie când începe să fiarbă. Amestecăm rapid cu un tel să nu facă cocoloaşe şi fierbem un minut (se va îngroşa). Fierbinte turnăm amestecul peste ciocolată şi amestecăm până la omogenizare. Acoperim şi lăsăm să se răcească.

Preîncălzim cuptorul şi ungem formele de sufleu cu unt si le tapetăm cu zahăr tos.

Mixăm albuşurile spumă (2+5) şi adăugăm treptat cele trei linguri de zahăr. Mixăm aproximativ 5 minute. Cand amestecul de vanilie s-a răcit, scoatem păstaia si adaugăm 1/3 din cantitatea de albuşuri spumă. Omogenizăm apoi adăugăm şi restul de albuş încorporandu-l uşor - uşor. Umplem formele şi nivelăm cu un cuţit. Le introducem în cuptorul preîncalzit pentru 10 minute la 160 de grade apoi ridicăm temperatura la 180 de grade şi mai lăsăm 10 minute.

Servim cu ingheţată , sau fără.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolată albă" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat