Sufleu de ciocolata

de Andreea Caroline in Dulciuri, 2 Apr 2014 | 1633 vizualizari

 

By Miha >:D< ... Cred ca de anul trecut tot incerc sa fac acest sufleu.Dar cand aveam ciocolata ori imi folosea la altceva,ori o mancau copii :)) ... Dar azi cat au fost la gradinita m-am pus pe treaba ... Ne-a placut enorm de mult.Am facut insa greseala de a pune prea putina compozitie in forme.De puneam ma imulta compozitie ieseau ma iumflate ;) .Dar gustul a fost oricum divin.

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri
  • 1 galbenus
  • 100 gr ciocolata cu alune
  • 1 lingura cu lapte
  • 20 gr zahar
  • unt ( pentru uns formele )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata:

Albusurile le batem spuma impreuna cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana ce devin o spuma lucioasa si tare.


Separat topim ciocolata impreuna cu laptele.Lasam putin sa se racoreasca si adaugam galbenusul amestecand bine.Punem 2-3 linguri din compozitia de albusuri si amestecam.


Turnam compozitia cu ciocolata in cea de albusuri si amestecam usor de jos in sus cu o spatola.


Ungem fosrmele cu unt si turnam compozitia.


Punem formele intr-o tava plina cu apa pana la jumatatea formelor.


Dam tava la cuptor la 170 grade pentru 25 minute.


La suprafata va face o crusta crocanta in timp ce in interior va fi pufos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Andreea Caroline 1

03.04.2014, 14:33

laura_n 1

03.04.2014, 16:45

by Miha... nici nu trebuia sa mai mentionezi)
deliciu! :

Andreea Caroline 1

03.04.2014, 18:49

Laura ... dar nu are coniac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat