Desert placinta cu branza

de gaby_duceag in Dulciuri, 31 Iul 2017 | 2209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura
  • 700-800 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 70 g unt
  • zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • stafide
  • esenta de rom
  • putina sare
  • zahar dupa gust (de data asta nu am pus mult, incerc sa-l reduc cat pot )
  • Pentru foi
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura ulei
  • 350-400 g faina
  • In plus:
  • pesmet
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza:

Amestecati toate ingredientele pentru umplutura.

Untul il topiti si raciti.


Omogenizati amestecand bine, bine si adaugati stafidele. Lasati bolul deoparte si pregatiti aluatul.


Puneti intr-un ibric, pe foc, laptele cu uleiul si zaharul. Lasati sa fiarba apoi opriti focul. Raciti bine.


Puneti intr-un vas lichidul obtinut, bicarbonatul stins cu otet si oul. Adaugati treptat faina, amestecati intai cu lingura, apoi framantati cu mana.


Faina se adauga in functie de puterea de absorbtie. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca de maini si sa poata fi intins in foi.


Il impartiti in 2 bile egale. Ungeti tava (de 20/28 cm) cu putin ulei si intindeti o foaie dintr-o bila de aluat, pe blatul de lucru infainat, cu dimensiunile tavii.


O transferati in tava si presarati pesmet.


Intindeti uniform umplutura de branza, presarati din nou pesmet apoi asezati deasupra foaia intinsa din a doua bila de aluat. Presati usor.


O intepati din loc in loc, apoi dati tava la cuptor, la 170-175 grade C, pana se rumeste frumos – eu am copt-o la cuptorul electric, programul cu ventilatie, la 155 grade C, pe treapta 2.


O acoperiti cu un servet curat. Calduta, o pudrati cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

CofetariiBucatari 1

25.08.2017, 11:03

arata foarte bine!!!

miki_a 1

16.09.2017, 09:36

Ce bunătate de plăcintă!

Ancutsa 1

17.09.2017, 14:17

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post