Mini cozonac

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 978 vizualizari

 

Pentru ca mama a macinat niste faina din graul de anul asta, am zis sa ma joc un pic si sa vad ce iese...am folosit garant pentru aluaturi dospite de la Dr. Oetker, este o combinatie intre praf de copt si drojdie uscata....

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 oua mari
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g smantana dulce cu 40% grasime
  • 200 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • Umplutura
  • 160 g rahat taiat cubulete mici
  • 100 g nuca taiata grosier
  • 100 g stafide mari
  • Pentru uns
  • unt topit
  • galbenus de ou
  • Pentru presara deasupra
  • zahar brun
  • mac
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cozonac:

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am taiat nuca, rahatul, am cernut faina intr-un castron.


Ouale cu zaharul, zaharul vanilat si smantana le-am amestecat bine, apoi am adaugat pliculetul cu garant si laptele caldut si am omogenizat totul, acest amestec l-am turnat peste faina si am inceput sa framant, am adaugat stafidele si untul topit, apoi am framantat cca 20 min, am lasat aluatul sa se odihneasca cat am uns eu formele, am avut 6 forme de ceramica si 6 de silicon.


Pentru formele de ceramica am cantarit cca 185 g aluat iar pentru cele de silicon cca 70 g. Am intins aluatul pe blatul de lucru, am presarat nuca si apoi bucatele de rahat, am rulat si apoi rasucit formand un fel de melc, am asezat in forme, apoi am uns cu unt topit, galbenus de ou si am presarat zahar brun si mac.


Am dat formele la cuptorul preincalzit, la foc mediu cca 40 min, se face testul scobitorii ca sa stim cand sunt gata.Dupa ce s-au rumenit frumos si s-au copt si inauntru i-am scos din cuptor si apoi din forme, unul l-am mancat eu, asa fierbinte, ca oricum n-a iesit bine din forma....i-am asezat pe o tava si i-am acoperit cu un servet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Andra_Constantinescu 1

13.12.2015, 23:15

Ce frumosi ti-au iesit!

Gicuta69 1

14.12.2015, 08:59

Foarte frumosi!!

anca_rm 1

15.12.2015, 15:04

ce cozonacei frumosi si pufosi ai facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Mini cozonac