Mini dovleci aromati

de adnia in Prajituri, 28 Sep 2013 | 845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g dovleac crud ras
  • 200 g faina alba de grau
  • 150 g zahar brun
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 150 g iaurt
  • 1 plic praf de copt Coselli
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 praf de sare
  • Pentru finisare:
  • dulceata de piersici albe
  • putina pasta de zahar maro, pentru formarea coditelor micilor dovleci
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini dovleci aromati:

Cu ajutorul blenderului/robotului de bucatarie/mixerului vertical, se paseaza dovleacul crud cu ouale si iaurtul, pana se obtine un piure catifelat. Se transfera compozitia intr-un bol incapator si se incorporeaza, pe rand toate celelalte ingrediente, amestecand cu spatula. 

Se preincalzeste cuptorul. Aluatul se toarna in forme de mini-guguluf de silicon, unse cu putin ulei. Se coc la foc mediu pana trec testul scobitorii. Se lasa 2 minute la racorit, dupa care se scot din forme si se lasa la racit.

Se ajusteaza prajiturelele cu cutitul (se taie baza pe orizontala, astfel incat guguluful sa se aseze doar pe striatiile originale, fara sa prezinte cercul acela, ca baza). Se lipesc doua cate doua cu dulceata de piersici, astfel incat sa semene cu niste dovleci turcesti (arata dragut, mai ales ca si culoarea originala ii ajuta mult).  Ultima "tusa" este realizarea coditelor din pasta de zahar maro: se ruleaza pasta , se taie in 3 bucati si se modeleaza fiecare bucatica in parte, sa semene cu o codita, care se va infige pur si simplu in orificiul gugulufilor.

Se servesc reci, eventual pudrati cu zahar.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Cantitatile date sunt suficiente pentru 12 gugulufi/6 mini- dovlecei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini dovleci aromati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Mini dovleci aromati-0
Mini dovleci aromati-1
Mini dovleci aromati-2

COMENTARII (13)

Lau

Lau 1

29.09.2013, 19:21

ce frumosi

Lia_

Lia_ 1

30.09.2013, 07:02

frumoasa prezentare

adnia

adnia 1

30.09.2013, 20:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!