Mini eclere cu crema de cremes

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 2469 vizualizari

 

Ne plac si le execut foarte des in diverse forme si cu diverse creme.

 

INGREDIENTE

  • Coji de ecler
  • 1 pachet margarina unirea
  • 250 g faina
  • 1/2 l apa
  • 1 praf de sare
  • 5-6 oua
  • Crema
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 50 g amidon
  • esenta vanilie
  • 200 ml frisca
  • Glazura
  • 150 g ciocolata neagra
  • 50 g zahar farin
  • 100 ml smantana pt.frisca
  • 50 g margarina rama
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere cu crema de cremes:

Mai intai pregatim compozitia de eclere. Punem apa la fiert cu sare, adaugam margarina si amestecam pana se topeste, apoi punem faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand (sa fie suficient de rece incat sa nu se taie cand adaugam ouale). Cand s-a racit suficient incorporam ouale, unul cate unul, amestecand bine, daca e nevoie punem si al saselea ou, daca nu raman doar 5 (eu am pus 5). Cand e gata omogenizata tapetam o tava cu foaie de copt si formam minieclerele, dam tava la cuptor, preincalzit, cca 35 minute la foc domol pana incep sa se rumeneasca. Se lasa la racit.


Crema:


Amestecam ouale cu zaharul, amidonul, laptele si fierbem pe baie de abur pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, lasam sa se raceasca. Cand s-a racit suficient adaugam frisca si omogenizam.


Glazura:


Ciocolata o maruntim, adaugam zaharul, smantana si pe baie de abur amestecam continuu pana se topeste ciocolata, la final adaugam margarina.


Asamblare:


Taiem eclerele pe orizontala le umplem cu crema si apoi le glazuram

 

TIPS-URI

1

glazura o turnam calda peste eclere

2

crema ca sa nu prinda crusta cat sta sa se raceasca o acoperim cu folie alimentara sau o racim punanad vasul intr-o cratita cu apa rece si amestecam incontinuu

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu crema de cremes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Corinuta 1

05.05.2013, 22:37

Ce-mi plaaaaaac!

RuxyRux 1

05.05.2013, 23:58

Doamne ce bunatate!

diana_k 1

06.05.2013, 08:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere