Mini langosi cu branza sau gem de prune

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2010 | 18835 vizualizari

 

M-am inspirat din revista "Bucataria de azi " si am facut pentru al meu iubit o portie mareeeeeeeee de langosi ( el este fan " cocaturi" : )....

P.S: o felicit pe Mihaela pentru premiul obtinut la revista!!! foarte buna saramura ( o sa testez curand reteta).

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 oua intregi
  • 30 gr drojdie
  • 1 cana lapte  
  • ptr. umplutura:
  • 200 gr telemea rasa
  • 1 lingura unt
  • 1 ou legatura de marar verde
  • piper  
  • ptr. varianta dulce:
  • 200 gr gem prune
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita cacao
  • 2 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini langosi cu branza sau gem de prune:

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, amestecata cu o lingurita cu zahar si se lasa la dospit 10 min; intre timp se bat ouale cu zaharul , untul si laptele; se amesteca maiaua in faina, apoi se adauga mixul din oua, zahar, unt si lapte, putin cate putin, pana cand aluatul devine elastic.


se lasa la crescut cam o ora; pe o plansa de lucru, se presara un strat generos de faina, apoi din aluat intindem o foaie groasa.Cu gura unei cesti taiem cercuri micute, iar in mijlocul acestora punem la alegere, fie o umpluura dulce, fie una sarata.


Dupa ce am umplut mijlocul fiecarui cerc,lipim marginile acestuia, si, pentru siguranta le presam cu ajutorul unei furculite.


Intr-o tigaie incinsa cu mult ulei, se pun la prajit cate 2-3 mini-langosi, intorcandu-i pe ambele parti( trebuie sa fie bine rumeniti, nu arsi)....Se scot pe servete de bucatarie, pentru a scapa de surpulsul de grasime!


POFTA BUNA! SUNT DELICIOSI!


 

TIPS-URI

1

Se servesc calzi. Langosile cu umplutura dulce vor fi pudrate cu zahar farin, iar cei cu umplutura sarata se vor servi cu branza rasa si smantana. E una din cele mai reusite retete de langosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini langosi cu branza sau gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Corinuta 1

07.10.2010, 13:11

vreau!

Bunica 1

07.10.2010, 20:23

Indiferent de umplutura tot bune sunt

Bya Ralu 1

20.12.2012, 23:35

buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ceapa verde si branza