Mini pavlova cu zmeura

de Oana in Prajituri, 24 Iul 2013 | 4446 vizualizari

 

Delicioasa si racoritoare!

 

INGREDIENTE

  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • o lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 200 gr ahar pudra
  • Crema de vanilie cu ricotta:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 250 gr ricotta
  • o lingurita extract de vanilie
  • 150 ml frisca lichida
  • Sos de zmeura:
  • 150 gr zmeura
  • 50 gr zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • Decor:
  • zmeura
  • menta proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pavlova cu zmeura:

Albusurile se pun in vasul de la robot impreuna cu sarea si zeama de lamaie. Se mixeaza la viteza mare si se adauga treptat zaharul pudra. Se batealbusul apoi pana incepe sa stea "moturi". Se incalzeste cuptorul la cea mai mica treapta.


Intr-o tava cu hartie de copt se deseneaza 8 cercuri cu gura unei cani. Se imparte compozitia de bezea in cele 8 cercuri si se niveleaza usor. Se pune tava in cuptor la foc foarte mic pentru 45 de minute. Se opreste apoi focul si se deschide usa de la cuptor si se lasa tava inauntru pana se raceste complet.


Intre timp se prepara crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 50 ml frisca lichida. Se pune vasul la bain-marie si se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se lasa apoi la racit si se mixeaza cu branza si cu vanilia. Restul de frisca lichida se bate bine cu mixerul pana se intareste si se amesteca in crema. Se pune la frigider pentru o jumatate de ora/ o ora.


Se prepara sosul de zmeura astfel: intr-o craticioara se pune zmeura cu zaharul si apa si se pune pe foc mic pana incepe sa fiarba. Se mai lasa apoi 2-3 minute. Se mixeaza cu blenderul vertical, apoi se strecoara printr-o sita si se scot toti samburii. Se lasa sosul la racit.


Asamblare: Se pune o lingurita de sos pe o farfurie, deasupra un cerc de bezea. Se poseaza rozete de crema peste bezea, se adauga sos de zmeura si se pune al doilea cerc de bezea. Se decoreaza cu trei rozete de crema, zmeura proaspata si frunze de menta. Se asambleaza toate cele 4 mini pavlova si se servesc cu maaare pofta.

 

TIPS-URI

1

In loc de ricotta se poate folosi si mascarpone.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pavlova cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 10:37

delicioasa

babi5 1

16.12.2014, 07:20

Ksenya 1

10.04.2015, 10:03

ce bine arataaaa...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si bezea