Rulada cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Prajituri, 28 Oct 2011 | 5078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura esenta de rom
  • 2 lingurite cacao
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • un plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie Dr.Oetker
  • 220 ml lapte
  • 3 lingurite zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de vanilie:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zahaul lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, cacaoa, iar apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.Tapetam o tava cu folie de aluminiu/hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si coacem in cuptorul incins timp de 12-13 minute. Scoatem cu grija blatul pe un prosop de bucatarie usor umed si rulam cu grija. Lasam sa se racesca.


Pregatim crema. Intr-un vas punem praful pentru crema si 220 ml lapte. Mixam pana rezulta o crema mai tare, apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam un pic. Se da crema la rece pana cand blatul se raceste. Dupa ce s-a racit desfacem blatul din prosop cu grija sa nu se rupa. Intindem crema peste blat si rulam cu atentie, apoi invelim rulada in folie de plastic/aluminiu si dam la rece 1-2 ore pana se intareste putin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Angelina_Elena 1

05.11.2011, 20:48

multumesc Kamy

Laura Alexia 1

07.11.2011, 13:23

delicioasa si frumoasa rulada

Angelina_Elena 1

26.11.2011, 16:58

Alina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca