Mini Pizza

de JustLoveCookin in Pizza, 3 Dec 2010 | 4479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml apa(sau lapte)
  • 25 g drojdie
  • 40 g unt sau untura
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1,5 lingurita sare
  • suc de rosii
  • mozzarella (sau cascaval ras)
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Pizza:

Dizolvam drojdia cu apa (sau laptele) si zaharul si le punem peste faina , framantam usor,apoi punem untura si uleiul. Amestecam putin,iar cand capata consistenta,adaugam si sarea.Va trebui sa obtinem un aluat relativ moale,insa elastic.Dupa ce am terminat framantatul,acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut cca 50 minute. Pudram masa cu faina,si intindem aluatul intr-o foaie de cca 3-5 mm. Cu o forma rotunda sau cu un pahar taiem discuri de cca 8-10 cm in diametru.


Vor iesi destule,asa ca le vom pune in 2 tavi,tapetate cu hartie de copt .Cu degetele formam mici gropite in mijloc.


Punem peste fiecare cate o lingurita de sos de rosii amestecat cu 1-2 linguri ulei de masline si o lingurita de oregano sau busuioc. Lasam la crescut inca 20-30 minute in tava,dupa care punem deasupra orice dorim,in afara de mozzarella sau cascaval.


Preincalzim cuptorul la 200 grade. Eu am facut o tava cu ardei,chorizo si mozzarella iar a doua cu prosciutto crudo si mozzarella. Dam tava la cuptor timp de 5 minute,dupa care o scoatem si adaugam mozzarella sau cascavalul.


Mai dam inca o data pentru 5 minute.Le scoatem si le servim fierbinti,insa raman pufoase si a doua zi (daca mai raman).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

JustLoveCookin 1

04.12.2010, 02:31

Asa e,sunt perfecte si ca gustari.Mini monoportii

tanyapatap 1

04.12.2010, 16:18

elena1988 1

11.02.2011, 16:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat clasic de pizza