Pizza cu ton si blat de malai

de oanapl in Pizza, 22 Noi 2020 | 829 vizualizari

 

E prima dată când încerc un blat cu mălai (făină de porumb). A ieșit puțin mai crocant și a fost foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 320 făină albă
  • 130 făină porumb (malai)
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 linguriță sare
  • 200ml apă călduță
  • pentru topping:
  • 2 conserve ton în sos propriu
  • 100g boabe de porumb
  • 1 ardei gras roșu
  • 50g măsline fără sâmburi
  • 200 g mozzarella
  • ketchup
  • 2-3 roșii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton si blat de malai:

Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute.

Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu mălaiul și sarea și se frământă un aluat.

Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă într-un loc ferit de curent.


Eu am pus toate îngredientele în mașina de făcut pâine și am obținut aluatul.

După ce s-a dublat ca mărime, se întinde o foaie și se pune în tava cuptorului (30x37 cm) unsă cu ulei.

Se unge aluatul cu sos de roșii sau ketchup, cu ajutorul unui penson, iar apoi se presară ingredientele deasupra.

Ardeiul, măslinele și roșiile se taie felii și se adaugă peste aluat. Se presară deasupra boabele de porumb și tonul scurs de sos.

Jumătate din cantitatea de mozzarella se taie cubulețe și se adaugă peste compozitie și se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

Se scoate tava, se presară restul de mozzarella rasă și se presară deasupra și se mai lasă 2-3 minute la cuptor.

Se lasă să se răcească puțin și se servește cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si blat de malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Panacris 1

23.11.2020, 20:16

Interesantă ideea pentru blat!

Rahela Velicu 1

04.01.2021, 00:13

oanapl 1

04.01.2021, 15:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baghete rustice

de Ancutsa 6

ieri la 23:29

Supă de roșii cu tăiței

de Ancutsa 6

ieri la 22:45

Paste cu fructe de mare si mascarpone

de oanapl 6

ieri la 22:14

RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa